Tot ce trebuie să știi despre întreținerea stilourilor de lux

Tot ce trebuie să știi despre întreținerea stilourilor de lux

Stilourile de lux se bucură de numeroase întrebuințări și, cu siguranță, fiecare utilizator ce deține un astfel de obiect știe pe deplin acest lucru. Așadar, un stilou de lux poate fi accesoriul perfect al oamenilor de afaceri rafinați, instrumentul ideal pentru dascăli sau un cadou deosebit pentru orice persoană cu gusturi fine.

Pe de altă parte, instrumentele de scris de lux sunt considerate adevărate bijuterii, mai ales dacă ne referim la cele confecționate dintr-un material aparte, precum este lemnul. Totuși, ca orice bijuterie, acestea necesită un procedeu atent de curățare.

Iată cum poți prelungi durata de viață a stiloului tău din lemn

Utilizezi instrumentul de scris zi de zi? Atunci nu trebuie să te îngrijorezi prea mult în privința sa, deoarece este suficient să îl curăți o dată pe an. Tot ce trebuie să faci este să îl clătești cu apă călduță, fără a mai adăuga soluții chimice sau alte produse pentru curățare.

În momentul în care stiloul nu face parte din rutina ta zilnică, recomandat ar fi ca la un interval de aproximativ șase luni să îi golești rezervorul de cerneală. La fel ca mai sus, îl poți clăti cu apă caldă, însă doar după ce întreaga cantitate de cerneală a fost eliminată din cadrul rezervorului.

De altfel, dacă instrumentul de scris nu este utilizat în mod frecvent, nu ar trebui să fie în permanență plin cu cerneală, ci doar până la jumătatea rezervorului. Cu toate acestea, ori de câte ori vei dori să îl folosești, încearcă să îl curăți înainte deoarece există șanse destul de mari să lase pete pe hârtie.

Un alt aspect pe care utilizatorii trebuie să îl cunoască se referă la calitatea, respectiv la tipul de cerneală folosită. În cazul în care aceasta nu este de calitate sau face parte din categoria cernelilor colorate, procedeul de curățare al stiloului trebuie pus în practică mai des decât de obicei. Acest lucru se datorează mai multor motive, așa cum este, spre exemplu, faptul că cerneala colorată conține o cantitate suplimentară de pigmenți față de cea clasică, de culoare albastră.

Spre a feri stiloul de zgârieturi, ciobituri sau crăpături, este indicat să folosești o cutie specială de depozitare sau un etui. Te poți orienta pe site-ul nostru pentru mai multe modele.

Totodată, atunci când te afli în posesia unui stilou de lux din lemn, trebuie să mai știi faptul că este sensibil la temperatură și, în niciun caz, nu ar trebui lăsat într-un mediu extern. De exemplu, pe parcursul verii sau în timpul iernii, evită depozitarea stiloului în mașină. Temperaturile foarte ridicate sau extrem de scăzute pot conduce la apariția unor fisuri pe suprafața lemnoasă a stiloului și, de asemenea, cerneala sa se poate usca.

Un stilou curățat corect va scrie fără neplăceri, fără zgârieturi pe hârtie și, bineînțeles, fără pete de cerneală. Dacă, totuși, acesta nu se comportă corespunzător, nu apăsa penița pe hârtie și încearcă fie să îl reumpli cu cerneală, fie să îl curăți.

După cum poți observa, întreținerea stilourilor de lux din lemn nu este un procedeu complicat. Parcurgând cu atenție recomandările noastre de mai sus, te vei bucura de instrumentul tău de scris preferat pentru o lungă perioadă de timp!

Lăsați un comentariu