Emoția scrisului prin folosirea unui stilou sau pix

Emoția scrisului prin folosirea unui stilou sau pix

În prezent obiectele de scris au căpătat o semnificație și o utilizare diferită. 

Cumpărați un stilou pentru a face un cadou, pentru uz personal sau pentru a adăuga o notă de valoare aspectului vostru.

Pixurile, din ce în ce mai inovatoare și bine realizate, în ceea ce privește materialele și designul, joacă un rol dublu: de la simbolul statutului la obiectul simplu de scris, practic și mereu la îndemână. 

Un stilou este pentru totdeauna

Ți-ai ascuns vreodată jurnalul secret de la o vârstă fragedă?

Dacă ne uităm în urmă cu câțiva ani, ne dăm seama cum scrisul a fost modul de a ne refugia de toate și de toți. Prin scris am putut exprima tot ceea ce simțeam, ceea ce nu aveam curaj să exprimăm în cuvinte spuse cu voce tare.

Este foarte palpitant să avem un jurnal propriu, să privim cum cerneala din stilou coboară încet, luând apoi formă și semnificație.

Tipul de stilou folosit influențează foarte mult stilul de caligrafie care va fi adoptat. Un stilou, în general, permite scrisul de mână ușor, frumos  și continuu. 

În cele din urmă, stiloul cu peniță rămâne un accesoriu de colecție: frumos și elegant, perfect pentru ocazii speciale și unic pentru că arată ca o opera de artă.

Stilourile Poenari sunt foarte practice și ușor de utilizat. Au un rezervor intern care vă permite să scrieți continuu fără a fi nevoie să introduceți vârful în călimara de cerneală pentru fiecare literă.

Sunt folosite pentru a adăuga o notă foarte personală celui care îl folosește și pentru a semna documente importante. Inventate ca instrumente pentru scris, stilourile sunt acum folosite și în scopuri artistice, precum caligrafia sau pentru muncă (restaurarea cărților vechi și scrierea de mână a invitațiilor, carduri de mulțumire și, în general, a tuturor operelor scrise de mână și inclusiv ilustrații cu pix și cerneală). 

Pixul

Pixul, datorită versatilității sale, este întotdeauna formal și frumos din punct de vedere estetic. De asemenea, este adesea folosit în birou, pentru a oferi un ton de profesionalism mediului sau ca „pix de buzunar”, pentru a-l păstra întotdeauna alături de voi pentru a semna documente importante sau a scrie notițe.

Corpul din lemn prețios, unde poate apărea  personalizarea cu inițiale, nume sau scurte mesaje subliniază designul unic al acestuia. Economice și potrivite pentru utilizarea de zi cu zi, sunt o adevărată prezență a clasei și stilului.

Poenari crede în valoarea și frumusețea scrisului cu mâna liberă. Cu un stilou sau un pix și o foaie de hârtie sunteți liberi să reflectați, să vă exprimați și să visați, apoi să așterneți emoțiile pe hârtie.

Gândindu-ne la asta, am ajuns să credem că pixurile și stilourile sunt cele mai revoluționare obiecte care au existat vreodată, reușesc să concentreze toate emoțiile și detaliile unei clipe pe o foaie de hârtie și să le transmită apoi de-a lungul secolelor. Păstrează amintirile care scapă adesea din minte, fiziologic și fără să vrea, le păstrează vii pentru totdeauna.

Credem cu tărie că nu se va putea niciodată înlocui nici stiloul, nici pixul și nici hârtia cu tehnologia.

Lăsați un comentariu