TOP 5 detalii esențiale la un interviu

TOP 5 detalii esențiale la un interviu

Ți-ai depus CV-ul la o companie de prestigiu, iar cererea ta de angajare a primit un feedback pozitiv? Atunci, nu mai lăsa timpul să treacă și pregătește-te pentru pasul următor. Cel mai important lucru acum este să îți stăpânești în totalitate emoțiile și să te concentrezi asupra unor trucuri esențiale care te vor ajuta să obții job-ul mult așteptat.

Iată câteva sfaturi de care poți ține cont pentru a te descurca cu succes:

1. Informează-te în detaliu cu privire la istoricul și la evoluția companiei

Fie că știi deja acest lucru sau nu, succesul oricărui interviu pornește de la o bază de informații bine documentată. Niciun angajator nu va crede faptul că ești cu adevărat interesat de acel job dacă nu ai nicio idee despre profilul companiei.

De altfel, încearcă să privești situația dintr-o altă perspectivă: cu cât ești mai bine informat, cu atât vei înțelege mai ușor viitoarele tale task-uri și vei reuși să oferi răspunsuri excelente în timpul interviului. Spre a fi sigur de acuratețea informațiilor, accesează site-ul oficial al acelei firme sau intră în contact cu persoanele care lucrează acolo.

2. Pregătește-ți răspunsuri originale la cele mai frecvente întrebări din timpul interviurilor

Nu spune nimeni că toate interviurile decurg la fel. Totuși, majoritatea angajatorilor au o practică comună la care apelează înainte de a aduce un nou membru în firmă. Astfel, un simplu search pe Google îți va genera o listă de întrebări tipice, așa cum este și aceasta: „Unde te vezi în următorii 5 ani?”.

Pentru a te diferenția de ceilalți aplicanți, te sfătuim să îți pregătești o serie de răspunsuri cât mai originale, care subliniază punctul tău de vedere, precum și perspectivele tale viitoare.

3. Adoptă o vestimentație potrivită

Indiferent de specificul companiei, atunci când participi la un interviu de angajare, un lucru este cert: vestimentația joacă un rol deosebit de relevant pentru formarea unei prime impresii excelente.

De aceea, îți recomandăm să mizezi pe un stil formal și pe articole de îmbrăcăminte care transmit profesionalism.

4. Întotdeauna poartă cu tine un instrument de scris!

Pe lângă faptul că stilourile sunt considerate accesorii de mare preț în mediul office, un instrument de scris dovedește faptul că ești pregătit să iei notițe și, în special, că ești interesat să afli cât mai multe despre acea organizație.

Totodată, nu știi niciodată când trebuie să îți notezi anumite detalii, iar propriul tău stilou de lux te va scoate din încurcătură.

5. Nu te sfii să le adresezi întrebări relevante angajatorilor!

Conform specialiștilor, curiozitatea candidaților față de companie este, fără îndoială, unul dintre cele mai importante criterii de selecție, care contribuie la „încheierea afacerii”. Prin urmare, oricât de lămurit ești cu privire la specificul job-ului, gândește-te la un set de întrebări pe care să le adresezi angajatorilor.

Bonus: 6. Evită întârzierile!

În mod cert, punctualitatea este o calitate pe care fiecare persoană o apreciază la cealaltă, mai ales dacă este vorba despre relația dintre un angajat și angajatorul său. Așadar, în cazul unui interviu, indicat ar fi să ajungi chiar cu câteva minute mai devreme spre a evita un dezastru major.

Lăsați un comentariu