TOP 5 criterii esențiale în alegerea unui stilou premium

TOP 5 criterii esențiale în alegerea unui stilou premium

Cu toate că tehnologia modernă ne-a acaparat stilul de viață în ultimele decenii, scrisul de mână rămâne atât o activitate relaxantă, care ne oferă numeroase beneficii, cât și o necesitate pentru cele mai multe persoane.

Prin urmare, un stilou premium poate deveni cadoul perfect, pe care să îl oferim nu doar unei persoane speciale, ci și tuturor celor care apreciază însemnătatea unui dar special. Întrucât, la ora actuală, sunt disponibile pe piață extrem de multe variante și modele de stilouri, am pregătit o listă cu cele mai importante criterii după care trebuie să ne ghidăm spre a achiziționa un stilou premium, care să surprindă prin caracteristicile sale tehnice, dar și prin design.

Iată cum să alegi cel mai potrivit stilou de lux

  1. Scopul în care stiloul va fi utilizat

Indiferent dacă achiziționezi un stilou pentru uz personal sau pentru a-l oferi cadou, cea mai importantă întrebare pe care ar trebui să ți-o adresezi este legată de scopul propriu zis al acestui instrument.

Așadar, va fi stiloul considerat mai mult un accesoriu rafinat sau va fi folosit zilnic? În funcție de răspuns, trebuie să decizi dacă achiziționezi produsul raportându-te la design-ul sau la funcționalitatea sa.

Cu alte cuvinte, dacă stiloul va fi folosit zi de zi, atunci ar trebui să te intereseze forma ergonomică, fluxul de cerneală și alte aspecte de acest gen. În caz contrar, este suficient ca modelul stiloului să te atragă sau să se potrivească preferințelor persoanei care îl va primi în dar.

  1. Tipul peniței

Deoarece stiloul este un produs destinat exclusiv scrisului de mână, este deosebit de important ca acesta să fie selectat în funcție de felul de scriere al utilizatorului.

Astfel, ținând cont de tipul de scriere, se pot alege următoarele variante de peniță:

- scrisului cursiv spre lent i se potrivește o peniță de tip F (Fine) cu scris subțire de 0,5 mm;

- scrisului cursiv i se potrivește o peniță de tip M (Mediul) cu un scris de 0,6 mm – 0,7 mm;

- pentru semnături, dar și pentru scris cursiv poate fi utilizată o peniță de tiip B (Broad) cu un scris de 0,8 mm.

  1. Dimensiune și greutate

Dimensiunea și greutatea stilourilor joacă un fol fundamental ori de câte ori discutăm despre confortul utilizatorului în timpul scrierii, indiferent dacă instrumentul de scris este utilizat destul de des sau mai rar.

Stiloul nu trebuie să fie nici prea subțire, însă nici foarte gros, fie că este folosit de o femeie sau de un bărbat. În plus, un stiloul prea lung sau mult prea scurt va îngreuna scrisul și va obosi utilizatorul.

  1. Alimentare

Un alt criteriu care contează în alegerea unui instrument de scris premium, așa cum sunt stilourile de lux, este alimentarea. Principalele tipuri de alimentare cu cerneală sunt:

- Alimentarea cu rezervor este felul clasic de încărcare a stiloului cu cerneală. Necesită extragerea cernelii, dar și curățarea surplusului de pe suprafața peniței. Întrucât capacitatea rezervorului este destul de mare, singura consumabilă este cerneala.

- Alimentarea prin intermediul rezervelor de cerneală. Este vorba despre acele tuburi de plastic ce conțin cerneală și trebuie înlocuite ori de câte ori rezerva precedentă s-a consumat.

-  Alimentarea cu convertor presupune utilizarea unui tub de cerneală de mai multe ori în comparație cu o rezervă de cerneală clasică, însă se aseamănă și cu prima tipologie, deoarece cerneala va fi încărcată direct din călimară. Cu toate acestea, un convertor prezintă o capacitate redusă comparativ cu rezervele tipice, iar încărcarea sa presupune o oarecare dexteritate.

- Alimentarea cu pipetă, variantă întâlnită extrem de rar la stilourile de înaltă calitate. În această situație, rezervorul este reprezentat chiar de către corpul stiloului.

  1. Design și materiale

În ultimul rând, însă nu și mai puțin importante din prisma criteriilor de selecție a unui stilou premium sunt design-ul și materialele din care instrumentul de scris este confecționat.

Cu cât stiloul prezintă un design mai atipic și mai special, cu atât va reprezenta un cadou mai deosebit pentru persoana care îl va primi. De asemenea, atunci când ne raportăm la un instrument de scris premium, materialele din care este realizat își spun cuvântul pe termen lung. Un stilou confecționat din materiale de înaltă calitate, cu atenție la detalii, va rezista o perioadă îndelungată și va putea fi folosit fără impedimente zi de zi.

BONUS: De ce să alegi un stilou POENARI?

Dacă tot ți-am prezentat în rândurile anterioare cele mai relevante criterii de care să ții cont înainte de a cumpăra un stilou premium, iată de ce îți recomandăm să încerci instrumentele de scris din colecțiile noastre:

1. Fiecare stilou POENARI este confecționat manual, cu atenție deplină până în cele mai mici detalii

De aceea, pe site-ul nostru, instrumentele de scris care ne reprezintă, reușesc să atragă atât prin design-urile absolut spectaculoase, cât și prin combinațiile grațioase de nuanțe și materialele prețioase din componența lor. Fiecare stilou de lux care ia naștere în atelierul nostru este supus unui îndelung proces de testare, în așa fel încât forma sa finală să cucerească preferințele utilizatorilor și să le ofere acestora o experiență cât mai plăcută a scrisului de mână.

2. Stilourile POENARI sunt caracterizate prin durabilitate și rezistență pe termen lung

Un instrument de scris premium trebuie să facă față cu succes unei utilizări constante. Astfel, dacă recomandările de păstrare și de utilizare sunt pe deplin respectate, stiloul POENARI își va însoți deținătorul în cele mai fascinante călătorii, fără să se deterioreze.

3. Stilourile POENARI sunt disponibile într-o varietate de modele, ideale pentru orice tip de utilizator

Fie că ești în căutarea unui instrument de scris potrivit pentru o reprezentantă a sexului frumos sau pentru un bărbat, doar pentru a semna sau pentru a-l oferi unei persoane care scrie cursiv, colecțiile de stilouri POENARI cuprind produsul perfect, care să mulțumească chiar și cele mai exigente preferințe sau necesități.  

Lăsați un comentariu