TOP 10 stilouri de lux din întreaga lume. Care sunt cele mai scumpe instrumente de scris?

TOP 10 stilouri de lux din întreaga lume. Care sunt cele mai scumpe instrumente de scris?

Perioada de aur a stilourilor a început în anul 1920, an în care astfel de instrumente de scris au devenit adevărate opere de artă, precum și simboluri de stat prețioase. Desigur, în zilele noastre, stilourile deservesc mai multor scopuri din activitatea proprie, însă asta nu înseamnă că nu pot atinge prețuri exorbitante.

De fapt, există o piață activă în cadrul căreia sunt tranzacționate instrumente de scris scumpe, ba chiar mai mult, există numeroși cumpărători interesați să plătească tarife înalte pentru cele mai scumpe stilouri din lume. Atunci când spunem scumpe, vorbim despre sume care pot atinge chiar și șapte cifre.

Care este prețul maxim pe care sunteți dispuși să îl oferiți în schimbul unui asemenea produs? Dacă luăm în considerare cazul lui Mauricio Aguirre-Orcutt, acesta a petrecut nu mai puțin de cinci ani în închisoarea federală, după ce a furat în anul 2006 un set de stilouri scumpe. Într-adevăr, multe dintre stilourile de mai jos ne pot depăși posibilitățile financiare, însă o parte semnificativă dintre acestea sunt în continuare de vânzare pentru doritori:

1. Conway Stewart Westminster Teal Pen —1.800,00 $

Fiind o adevărată piesă de artă, cu influențe gotice, stiloul este gravat cu frunze de stejar în miniatură, acestea numărându-se printre simbolurile Angliei.

Fiecare ediție a acestui stilou a atins suma de 1.800,00 de dolari.

2. Graf von Faber-Castell Pen —2.000,00 $

Purtând o astfel de denumire, în mod cert trebuia să conțină și aur. Ei bine, penița stiloului este din aur de 18 carate, iar carcasa sa este realizată din lemn de santal aromat.

Fiind însoțit de o cutie din lemn specială, dar și o broșură dedicată norocosului destinatar, instrumentul de scris atinge suma de 2.000,00 de dolari.

3. The Caran d’Ache „1010″ Fountain Pen —19.000,00 $

Ce înseamnă „1010”? Ei bine, inspirația pentru alegerea numelui este pe cât se poate de simplă: 10 minute după ora 10. Acest stilou este confecționat din argint placat cu rodiu și cuprinde un detaliu care îl aseamănă cu un ceas de mână.

Fiind o ediție limitată, instrumentul de scris onorează industria elvețiană de ceasuri de renume mondial. De asemenea, modelul său include „ticăitul”, dar și replici ale cadranelor de ceas, împodobite cu rubine și safire. Prețul pentru care poate fi achiziționat este de 19.000,00 de dolari.

4. Diamante by Aurora —1.28 milioane de $

Un stilou atât de exclusivist precum acesta este realizat într-un singur exemplar, o dată pe an.

Cu o carcasă decorată cu nici mai puțin și nici mai mult de 30 de carate de diamante, instrumentul de scris este acoperit cu un diamant mai mare, iar penița sa este realizată din aur de 18 carate.

La cererea cumpărătorului, stiloul poate fi personalizat cu emblema familiei, semnătura proprie sau portretul său. Deși nu are un preț bine determinat, ultima sa estimare atingea 1.28 milioane de dolari.

5. Mystery Masterpiece by Montblanc and Van Cleef and Arpels —730.000,00 $

Colaborarea care a făcut posibilă crearea acestui stilou de lux a necesitat mai mult de un an și jumătate de eforturi din partea unor meșteri calificați în domeniu.

Stiloul a fost disponibil spre vânzare cu 30 de carate de bijuterii încrustate, la alegerea cumpărătorului în trei variante: rubine, safire sau smaralde. Fiecare ediție a instrumentului de scris a cuprins mai mult de 800 de accente de diamante.

Totodată, pentru fiecare opțiune în parte au fost realizate doar trei bucăți, fiind vândute individual pentru suma de 730.000,00 de dolari.

6. S.T. Dupont Fifth Avenue Rollerball and Fountain Pens —2.400,00 $

S.T. Dupont a creat mai puțin de 2000 de instrumente de scris maro și gri, acoperite cu lac.

Atât pixurile, cât și stilourile sale sunt dotate cu straturi de aur și argint, fiind disponibile spre achiziție la un preț de aproximativ 2.400,00 de dolari.

7. The Four Seasons Pen —36.000,00 $

De ce poartă denumirea de „cele patru anotimpuri”? Ei bine, acest stilou de lux, confecționat din aur de 18 carate, își schimbă nuanța spre a reflecta schimbările din anotimp: verde pentru primăvară, roșu pentru anotimpul văratic, maro pentru toamnă și gri pentru sezonul iernatic.

În lume există doar 33 de stilouri de acest gen, fiecare fiind vândut pentru un preț de 36.000,00 de dolari. În cazul în care un astfel de instrument de scris ar fi repus la vânzare, costul său ar fi mult mai ridicat decât prețul original.

8. David Oscarson Pens —4.900,00 $

Aceste instrumente de scris de designer sunt dotate cu desene circulare, fiind finisate cu un fundal prelucrat din rodiu.

Prețul la care sunt disponibile este de 4.900,00 de dolari.

9. OMAS Limited Edition Pens —16.500,00 $

Asemenea stilouri inedite cuprind pe capac un omagiu adus monumentului ridicat de Lysicrates, dar și o replică a sculpturii Laocoon pe carcasă.

Fiind o ediție limitată de instrumente de scris, acestea se bucură și de un set de diamante autentice. Prețul pentru care fiecare stilou a fost vândut atinge suma de 16.500,00 de dolari.

10. La Dona Menagerie Fountain Pen —4.000,00 $

Aceste instrumente de scris de lux, confecționate manual, fac parte din linia Cartier, inspirate de către Maria Felix, starul mexican din cinematografie.

Maria Felix le-a cerut celor de la Cartier un colier de aur, având drept simbol un crocodil. Așadar, brandul faimos de bijuterii a utilizat un model similar spre a da naștere unei linii limitate de stilouri artizanale, capul de crocodil fiind simbolul său principal.

Prețul pentru care aceste stilouri au fost vândute atingea suma de 4.000,00 de dolari, un tarif relativ mic, mai ales dacă luăm în considerare faptul că au fost fabricate doar 888 de bucăți, numerotate individual.

 

Prin urmare, care dintre instrumentele de scris prezentate mai sus vi se pare că este cu adevărat o operă de artă? În cazul în care vă doriți un stilou de lux, confecționat manual, însă la un preț mai accesibil decât tarifele din rândurile anterioare, vă așteptăm pe www.poenari.roStilourile POENARI realizate din lemn vor reuși să vă aducă un plus de rafinament și să vă însoțească cu eleganță în activitățile de zi cu zi.

Lăsați un comentariu