Sfaturi de scris pentru stângaci

Sfaturi de scris pentru stângaci

Aproximativ 10% din populația lumii este stângace, deși stângacii nu au neapărat un scris de mână mai inestetic, procesul de învățare a scrisului, pentru copiii stângaci poate fi mai dificil. Acest lucru se datorează faptului că, scrierea de la stânga la dreapta este mai dificilă: în loc să tragi pixul pe hârtie, trebuie să-l împingi,  fapt ce poate duce la probleme cum ar fi susținerea incorectă a stiloului, pătarea hârtiei și încordarea brațelor.

Dacă ești stângaci, poate că ai încercat să scrii cu stilouri în trecut și ai ajuns cu cerneală pe toată mâna dar și pe pagină. Acest fapt nu este datorat neapărat faptului că folosești mâna stângă, și poate fi cauzat mai degrabă de tehnica de scris utilizată.

În continuare vom prezenta cele mai importante aspecte pentru scrisul cu mâna stângă și sfaturile noastre pentru a te bucura de un scris confortabil cu un stilou de calitate.

Instrumentul de scris

Persoanelor stângace le este recomandat să scrie cu o peniță mai groasă, deoarece penițele subțiri necesită mai mult control și pun stres asupra mâinii.

Este indicat ca atunci când sunt folosite pixuri și stilouri, să se evite cerneala foarte umedă, ce se usucă mai greu, deoarece apare riscul de a murdări hârtia mult mai ușor. Pentru cei ce folosesc stilouri este indicată utilizarea unei cerneli de calitate, care să curgă fluid pentru nu necesita mai mult efort de scriere din partea stângaciului.

Prinderea stiloului

În mod ideal, stângacii ar trebui să țină stiloul sau creionul la 2-3 cm de vârf sau peniță pentru a le permite să vadă în jurul degetelor și să evite „agățarea” cu mâna de scriere sau adoptarea unei posturi incomode a gâtului atunci când scriu.

Folosirea mâinii dreapte pentru stabilitate. Așezând mâna dreaptă pe partea dreaptă a hârtiei, stângaciul poate împiedica alunecarea paginii în timp ce scrie.

Încheietura mâinii trebuie ținută sub linia de scris. Stângacii dezvoltă adesea o poziție a încheieturii mâinii în care aceasta se încovoiază deasupra creionului, astfel încât să poată vedea ceea ce scriu, dar acest lucru poate face scrierea inconfortabilă. Dacă acest sfat este urmat, stângacii vor avea o vedere mai bună, vor reduce tensiunea din brațe și vor preveni pătarea hârtiei.

Poziția hârtiei

Pentru o experiență mai confortabilă a scrisului este indicat ca hârtia să fie înclinată ușor spre dreapta, la un unghi de aproximativ 45 de grade. Se poate experimenta cu poziționarea și înclinarea hârtiei până se atinge confortul dorit.

Hârtia ar trebui să fie poziționată în stânga corpului pentru ca stângaciul să vadă ce scrie.

Când este folosit stiloul, este indicat ca acesta să fie mai degrabă tras de-a lungul hârtiei decât împins, pentru a nu zgâria penița.

Stângacii pot solicita mai mult spațiu dacă este cazul unui birou comun, sau pot prefera partea stângă a biroului pentru a nu se lovi de brațele colegului.

Oricine poate explora bucuria scrisului de mână cu un stilou sau un pix de calitate. Dacă ți s-au părut utile sfaturile noastre pentru scrisul cu mâna stângă și vrei să le pui în aplicare, te invităm să descoperi stilourile și pixurile disponibile în magazinul virtual Poenari.

Lăsați un comentariu
Comentarii
01.06.2021 18:31
Bună ziua, aș dori o comandă de șase stilouri personalizate, dar constat că pot face doar câte o comandă, pe care o trimit, apoi o alta etc. Dacă aș avea o adresă de corespondență (eu nu am găsit.), aș putea trimite doar numele care diferă, iar pachetul ar fi unul singur. Îmi puteți da o adresă de contact, vă rog? În plus, comanda ar trebui să îmi parvină până pe 10 iunie.   Vă mulțumesc,
Mona Șerbănescu
Adresa mea de e-mail este [email protected]
Nr. mobil: 0723224247
07.06.2021 01:45
cat costa un asfel de stilou si o agenda?
07.06.2021 14:32
Bună ziua! Doamna Mona Șerbănescu, pentru detalii contactați-ne la nr. de telefon: 0724638000.
07.06.2021 14:34
Stiloul prezent în imaginea de mai sus este disponibil pe site, iar link-ul acestuia este acesta: https://poenari.ro/alpha-36-caffe. Agendele din colecția Poenari se găsesc la secțiunea „Accesorii”: https://poenari.ro/accesorii.