Ghidul începătorilor pentru utilizarea corectă a stilourilor de lux

Ghidul începătorilor pentru utilizarea corectă a stilourilor de lux

Fie că tocmai ai primit în dar un stilou de lux, fie l-ai cumpărat din pură curiozitate, fără o intenție reală de a-l utiliza pe termen lung, un lucru este cert: odată ce scrii cu stiloul cel puțin o singură dată, niciun alt instrument de scris nu va mai reuși să îl înlocuiască în rutina ta zilnică.

Cu toate că obiceiul de a scrie cu stiloul este deseori subestimat, în realitate, ne oferă o listă complexă de avantaje: spre exemplu, literele sunt cu mult mai ordonate și mai aliniate pe hârtie, experiența în sine ne relaxează, iar, fără îndoială, stiloul de lux devine un accesoriu veritabil, cu care ne vom mândri în orice context profesional.

Totuși, spre deosebire de momentele în care alegem la întâmplare un pix sau un alt stilou de duzină, utilizarea unui stilou de lux necesită din plin atenția noastră. Iată ce trebuie să avem în vedere:

Poziția de scriere joacă un rol deosebit de important

Ori de câte ori utilizăm un stilou de lux, penița trebuie să fie înclinată într-un unghi de 45 de grade față de hârtie. Dacă poziționăm stiloul drept pe hârtie, acesta nu va scrie sau va produce zgârieturi.

Totodată, în timpul scrierii, nu este deloc recomandat să rotim instrumentul de scris întrucât este necesar ca cele două vârfuri ale peniței să atingă hârtia în mod egal. Altfel, cerneala nu va mai fi împrăștiată uniform și, implicit, vor exista dificultăți în conturarea literelor.

Stiloul nu trebuie apăsat pe hârtie

În comparație cu situația în care optăm pentru un pix sau pentru un creion, scrisul cu stiloul nu necesită o presiune prea mare exercitată asupra instrumentului în sine. De asemenea, cu cât apăsăm mai tare penița, cu atât există șanse mai mari să o sensibilizăm sau să o deteriorăm iremediabil.

Stilourile de lux nu trebuie lăsate niciodată descoperite atunci când nu sunt utilizate

În caz contrar, cerneala de pe vârful peniței se va usca și ne va fi aproape imposibil să folosim ulterior instrumentul de scris. Dacă uităm să acoperim stiloul, putem adăuga câteva picături de apă pe vârful acestuia spre a contribui la rehidratarea cernelei.

Curățarea periodică

Odată cu trecerea timpului, stilourile de lux pot acumula diverse particule de hârtie, impurități, praf sau cerneală uscată. Toate acestea îi vor afecta buna funcționare, sens în care este recomandat să curățăm instrumentul de scris periodic, spre a-i prelungi durata de viață, dar și pentru a-i amplifica performanța. În general, o dată la 1-2 luni ne putem ocupa de curățarea acestuia.

Cât de relevantă este hârtia?

Deși nu întotdeauna putem controla acest aspect, hârtia fabricată special pentru instrumentele de scris mai sensibile, așa cum sunt stilourile, spre exemplu, va intensifica experiența caligrafică.

Este perfect adevărat faptul că stilourile sunt create spre a scrie pe absolut orice tip de hârtie, însă, uneori, putem avea neplăceri precum este deteriorarea documentului sau întreruperea stiloului.

 

După cum am amintit mai sus, experiența de a scrie cu un stilou de lux prezintă numeroase beneficii pentru utilizatori, însă doar atunci când sunt respectate o serie de specificații esențiale, așa cum sunt cele de mai sus. În cazul în care dorești să te bucuri zilnic de o notă suplimentară de rafinament, te așteptăm pe site cu o colecție diversificată de stilouri de lux, unisex, confecționate din lemn dar și din metale prețioase.

Lăsați un comentariu