Descoperă care sunt principalele beneficii oferite de scrisul de mână. Cât de important este să NU renunțăm la acest obicei?

Descoperă care sunt principalele beneficii oferite de scrisul de mână. Cât de important este să NU renunțăm la acest obicei?

Trăim într-o societate agitată (secolul vitezei), în care graba este considerată o formă de eficiență. Astfel, mulți dintre noi începem ziua cu diverse notițe pe telefon, iar mai apoi ne aruncăm către lumea digitală, uitând că înainte de tastatură, stiloul era o necesitate pentru fiecare.

Dacă încă te numeri printre cei care preferă dactilografierea, atunci cu siguranță beneficiile pe care ți le-am prezentat mai jos te vor pune pe gânduri și te vor convinge că trebuie să îți achiziționezi unintrument de scris pe măsură. Hai să vedem cum îți influențează scrisul de mână sănătatea și cât de benefică este această activitate:

Scrisul de mână îmbunătățește abilitatea de exprimare, de scriere și de citire

Întrucât la baza dezvoltării scrisului se află limbajul oral, abilitățile de limbaj receptiv (cititul) și expresiv (scrisul) sunt dependente una de cealaltă, ajutându-ne să devenim mai organizați și mai conciși.

Prin urmare, scrisul de mână îmbunătățește capacitatea umană de a transforma fiecare idee în limbaj scris, construind diverse secvențe din cuvinte (fraze și propoziții).

Scrisul de mână influențează pozitiv dezvoltarea de natură cognitivă

În urma numeroaselor studii întreprinse, cercetătorii au demonstrat faptul că scrierea de mână conduce la activarea unor zone esențiale ale creierului (îndeosebi la copii).

De altfel, activitatea neuronală a persoanelor care preferă tehnoredactarea este mult mai redusă față de cazul celor care scriu frecvent de mână.

Scrisul de mână susține exprimarea emoțiilor într-o manieră mai eficientă

Oferindu-ne o stare de bine și contribuind la dezvoltarea aptitudinilor cognitive fundamentale, scrisul de mână susține gestionarea emoțiilor într-un mod eficient și benefic pentru sănătate.

Este vorba despre păstrarea unor jurnale personale, prin intermediul cărora ne exprimăm sentimentele, trăirile, gândurile și emoțiile, denumită și terapia prin scriere, deoarece ne ajută să dobândim o stare liniștitoare, de calmitate.

Scrisul de mână contribuie la dezvoltarea creativității

Cine ar fi crezut că persoanele care scriu de mână se bucură de mai multe idei excepționale? Ei bine, nu este o glumă, ci o realitate.

Scrierea de mână dezvoltă creativitatea și ingeniozitatea, motiv pentru care mulți scriitori preferă această tehnică și în prezent.

Scrisul de mână ajută persoanele bolnave să își revină mai ușor

Atitudinea pe care pacienții o au, în raport cu boala cu care se confruntă, prezintă un impact semnificativ în procesul de vindecare. Astfel, scrisul de mână este o activitate care îi ajută pe bolnavi să își îmbunătățească calitatea vieții și să reducă nivelul de stres, respectiv de anxietate.

Bineînțeles, aspectele prezentate mai sus reprezintă doar o mică parte din beneficiile pe care scrisul de mână ni le oferă. Te-ai decis să îi dai tastaturii o mică pauză? Atunci, nu ezita să ne contactezi: pe www.poenari.ro găsești o gamă rafinată de stilouri de lux, confecționate din lemn, astfel încât să te bucuri de o doză de rafinament în fiecare zi.

Oferă-ți posibilitatea de a profita de toate avantajele scrisului de mână alături de instrumentele de scris de la POENARI!

Lăsați un comentariu