De ce scrisul de mână evocă o pasiune indescriptibilă?

De ce scrisul de mână evocă o pasiune indescriptibilă?

Ce este pasiunea pentru scris și cum se manifestă?

Trăind și experimentând, fiecare persoană în parte a înțeles în moduri diferite viața. Cum cerul este plin de stele și nimeni nu le știe numărul, atâtea gânduri sunt impregnate în fiecare persoană. Trăirea fiecărui moment în cele mai diverse moduri, a stârnit în ființa umană dorința de împărtăși mai departe. Neputința de a exprima mereu verbal ceea ce se afla în minte, a determinat omul să ia condeiul și să traseze pe coli de hârtie ceea ce a considerat important la vremea aceea.

Un aspect remarcabil este faptul că, inexplicabil, în momentul atingerii instrumentului de scris, ființa umană capătă în interior o pasiune profundă, care preia frâiele gândirii și conduce posesorul către cele mai întunecate și fascinante colțuri ale minții. Din acest motiv, cele mai frumoase scrieri care au avut impact de-a lungul timpului, au luat naștere în momentele pline de inspirație, care mulțumită instrumentului de scris, au putut fi transmise generații la rând.

Și chiar dacă oamenii sunt diferiți, rândurile ce au fost scrise de marile personalități ale acestei lumi, au reușit să emoționeze mase mari de oameni. De ce? Deosebirile dintre oameni nu au fost cele care i-au despărțit. Diferența nu trădează trăirea emoțională, coagularea credințelor într-un tot unitar a evidențiat adevăratele valori care și-au pus amprenta pe psihicul diverselor zone culturare.

Scrisul de mână a dat glasul celor mai profunde emoții, a contribuit la consolidarea culturii, a transcrierii celor mai însemnate momente din istorie. Scrisul de mână a reușit să unească palierul cerebral cu cel sufletesc.

Timpul este cel de care nu ținem cont de multe ori. Abuzăm de fiecare secundă și nu suntem conștienți de pierdearea lui. Timpul este cel care, odată pierdut, nu mai poate fi readus în prezent. Nici măcar o singură secundă nu se poate asemăna cu o alta, acest fapt ar trebuie să ne ofere un motiv de cugetare.

Scrisul a fost cel care a reușit să pună semne pe prezentul care ulterior a devenit trecut. Instrumentele de scris sunt ”uneltele” cu care se sondează trecutul.

Dacă scrisul de mână nu ar fi existat, omul nu ar mai fi reușit să retrăiască emoții, nu ar mai fi sărbătorit diversele momente pe care personalități de renume le-au însemnat, atât pe acte decisive, cât și pe suflete a mii de oameni.

Semnificația valorilor din trecut

Până la apariția noilor ramuri ce au condus către dezvoltarea tehnologiei, ființele umane dispuneau de foarte puține resurse, din toate punctele de vedere. Traiul era mult mai simplu, trăirea momentelor era mult mai ancorată în prezent, iar valorile interioare erau mult mai bine evidențiate.

Din fericire, umanitatea a plecat din punctul în care mai puțin era suficient de mult, iar ochii  erau cei care exprimau o fericire rar întâlnită, mai ales când razele soarelui atingeau cerul în diminețile răcoroase.

Erau stabili și cunoșteau adevărata valoare a respectului, a devotamentului și iubirii față de lume și de viață. Sunt lucruri pe care trebuie să le avem în vedere, mai ales dacă ne dorim să aducem vieții noastre un plus de calitate. Timpul este cel care nu ne uită, chiar dacă noi uităm de trecerea lui, uneori.

Omul prin natura lui este călător. Este pururi pe drumuri care îl conduc spre alte destinații. Mereu trupul său se află într-o continuă călătorie, atât fizică, dar și psihică. Călătoria omului nu se termină niciodată, chiar dacă momentele sale de rătăcire îl pot duce pe căi greșite, el nu va înceta niciodată să caute calea potrivită pentru el.

Ceea ce l-a determinat pe om să nu își oprească pașii în drumul său, este dorința de cunoaștere. Prin cunoaștere omul a început să fie mai conștient de adevăratele valori. Fără abilitatea de a scrie, omul nu ar fi lăsat în urma lui experiența călătoriillor interioare. Și chiar dacă timpul a șters în urma sa amintiri și momente, scrisul a fost cel care a purtat mâna dibace peste foile albe, lăsând să curgă ceea ce sufletul a acumulat ani de-a rândul.

Cum să descoperi amintirile demult uitate

Având ca punct de reper pasiunea, însemnătatea stilourilor a stârnit interesul diverșilor creatori, care au cercetat și au contribuit la dezvoltarea acestora. Intrumentele de scris au luat diverse forme, fiecare persoană putând să aleagă, după bunul plac, acel unic obiect cu care să își poată împărtăși trăirile.

De cele mai multe ori, amintirile sunt stârnite de un anumit stimul, o mireasmă, o piesă sau un obiect. Memoria este cea care a fost martoră la toate evenimentele vieții noastre, cele mai semnificative puncte putând fi accesate, cu un mic ajutor. Rolul de sprijin poate fi îndeplinet de un stilou, într-un ambient plăcut alături de gândurile care așteaptă ordonate și reorganizate.

Stilourile Poenari reprezintă rezultatul pasiunii materializate într-o formă demnă de a îndeplini caracterul unei sculpturi. Acesta fiind un stimul extraordinar pentru persoanele ce dețin în interior mii de vorbe ce așteaptă așezate pe hârtie. Fiecare model în parte spune lucruri diverse despre fiecare persoană, acestea fiind disponibile în ”Catalogul de produse” de pe site-ul nostru.

Pune accent pe pasiunea cu care ai fost înzestrat și alege cele mai frumoase cuvinte pentru ca viața ta să fie demnă de a fi spusă mai departe. Poți readuce oricând glasul mut al amintirilor trecute.

Fiecare moment merită imprimat, fiecare secundă merită trăită la o intensitate maximă, fiecare inspirație trebuie tratată ca și cum ar putea urma ultima expirație. Poate că ceea ce trăim în prezent nu ne face să ne gândim clipă de clipă la cât de importan este acest aspect. Cert este un lucru: la un moment dat, vom ajunge să stăm în prezența copiilor și nepoților noștri, privindu-i în ochi și sorbindu-le fericirea, dorindu-ne să le insuflăm dragostea pentru viață.

Merită ca urmașii noștrii să beneficieze de toate experiențele cărora am fost supuși de-a lungul timpului. Dezvoltă amintirile care s-au uitat în negura timpului, aducând un fragment din viața ta pe câteva foi albe. Asigură-te că nimeni nu este prin preajmă și lasă gândurile să curgă prin minte. Sfatul nostru este să pui preț pe fiecare moment din viață, să iei un instrument de scris și să pui pe hârtie cele mai memorabile evenimente din care, cu siguranță, cineva va avea de învâțat.

Lăsați un comentariu