Dăruiește-i un mărțișor pentru toată viața!

Dăruiește-i un mărțișor pentru toată viața!

Cine poate contrazice faptul că această perioadă este una dintre cele mai frumoase ale anului? Ei bine, dacă abia am sărbătorit de Dragobete iubirea alături de cele mai importante persoane din viața noastră, acum este momentul ideal spre a ne pregăti pentru ziua de 1 Martie.

Marcând începutul primăverii, ziua de 1 Martie aduce cu ea un frumos obicei al românilor, denumit mărțișor. Fiind un obiect de dimensiuni relativ mici, format din două fire împletite (una albă și una roșie), acesta simbolizează lupta dintre viață și moarte, dar și dintre sănătate și boală. Totodată, mărțișorul este privit drept un talisman autentic al norocului, al prețuirii și, bineînțeles, al bunăstării.

În anumite colțuri ale țării, bărbații obișnuiesc să le ofere femeilor mărțișoare cadou, în semn de apreciere și de respect, însă și femeile fac acest gest simbolic pentru reprezentanții masculinității.

Cele mai populare legende ale mărțișorului

Se spune că, în trecut, un zmeu a furat Soarele timp de trei anotimpuri, până când a venit iarna. Întrucât Soarele era pus de către Dumnezeu pe cer, pentru a lumina și încălzi pământul, un viteaz s-a luptat cu zmeul, până ce a reușit să îl elibereze.

Fiind rănit în luptă, sângele eroului s-a scurs pe zăpada albă, iar odată ce zăpada s-a topit, în acel loc au răsărit primii vestitori ai primăverii: ghioceii.

A doua legendă înfățișează Primăvara într-o luptă aprigă cu Iarna necruțătoare. Astfel, în timp ce se plimba la marginea unei păduri, Primăvara zărește un ghiocel și îndepărtează zăpada din jurul său, spre a-l ajuta să crească. Văzând toate acestea, Iarna se răzbună cât mai aprig, trimițând gerul și zăpada pe pământ.

În încercarea sa de a-i ține cald cu mâinile ghiocelului, Primăvara se rănește la degete și sângerează peste acesta și peste zăpada din jurul său. Odată cu revenirea la viață a vestitorului primăverii, pământul s-a însuflețit la rândul său, fiind o dovadă clară a faptului că Iarna pierduse lupta.

Amintindu-ne de trecut, cu aceste legende deosebite, în zilele noastre, data de 1 Martie este și o ocazie ideală pentru a-i face pe cei dragi să zâmbească. Așadar, se obișnuiește oferirea unui dar simbolic, alături de un mărțișor în jurul său, spre a-i purta noroc acelei persoane pe întreg parcursul anului.

În acest an, de Mărțișor, venim cu o recomandare specială pentru tine: un stilou de lux, confecționat dintr-un lemn aparte, disponibil în mai multe culori și modele, atât pentru reprezentantele sexului frumos, cât și pentru bărbați.

Mai mult decât atât, stilourile rafinate de la POENARI pot fi personalizate cu mesajul dorit, astfel încât să le înseninezi ziua celor iubiți, întocmai cu sosirea Primăverii ce aduce veselie și speranță în sufletul fiecăruia dintre noi.

Știm cu toții cât de greu și de anevoios este procesul de selecție a unui cadou simbolic, dar perfect pentru o persoană specială din viața noastră. Chiar dacă îi știm gusturile și preferințele, tot întâmpinăm dificultăți atunci când trebuie să ne hotărâm asupra unui singur produs.

Din acest motiv, nu ezita să ne contactezi pe www.poenari.ro, unde te așteptăm cu un catalog diversificat de instrumente de scris de lux! Vino la POENARI și alege un mărțișor pentru toată viața!

Lăsați un comentariu