Cum protejăm stilourile de efectul necruțător al trecerii timpului

Cum protejăm stilourile de efectul  necruțător al trecerii timpului

Suntem oameni și iubim să deținem obiecte care ne reprezintă. În cazul de față, putem puncta semnificația acestui argument prin grija față de stilourile lucrate manual, care se contopesc cu noi și ne creează atâta fascinație în clipa când scriem.

În aceste rânduri vă vom prezenta o serie de sfaturi utile pentru a beneficia în timp de prețiozitatea intrumentului de scris ales, pentru a vă bucura peste ani de o bijuterie care a fost alături în clipe deosebite, importante și poate pline de tâlc.

De ce dorim atât de mult să punem preț pe stilouri și valorificarea acestora în timp? Ce legătură se creează între posesor și stilou? Ei bine, subconștientul uman este treaz și gata să identifice fiecare pas pe care persoana în cauză îl face. Foaia de hârtie pe care se aștern gândurile ține locul unui contract cu noi înșine, o manieră ce nu poate fi substituită de niciun dispozitiv electronic și unica manieră în care ne putem descătușa gândurile fără a fi judecați.

Până și notițele preluate la un curs important reprezintă amprenta propriei gândiri, o modalitate unică și personală de a imprima clipe remarcabile. Nu este de mirare de ce ținem morțiș să purtăm cu noi stiloul care ne reprezintă perfect identitatea, mai ales dacă dispune și de personalizare.

Poate este primit de la cineva drag, sau pur și simplu ni l-am achiziționat din pură plăcere și admirație pentru valorile clasice. În oricare dintre acestea, suntem aici pentru a vă fi de folos.

Un prim pas

Așadar, pentru început vă vom comunica unul dintre cele mai prețioase principii legate de instrumentele de scris și anume, stilourile nu se împrumută deoarece penița de deformează cu scopul de a reprezenta perfect tipul de scris al posesorului.

Acest act transformă instrumentul de scris într-unul unic, deoarece maniera în care mâna modelează ferm litere este dependent de posesor și ar trbui să reprezinte primul pas spre păstrarea corecctă a stiloului ales.

În ce poziție se depozitează instrumentele de scris: verticală sau orizontală?

Majoritatea persoanelor care, de regulă, utilizează diverse instrumente de scris, se întreabă care este poziția corectă în care trebuie să fie depozitate acestea. Verticală sau orizontală.

Una dintre cele mai prielnice maniere în care putem depozita un instrument de scris este în poziția orizontală. Motivația pentru această alegere se definește prin nevoia de a distribui uniform cerneala în rezervor pe toată perioada de inactivitate, astfel, pentru instrumentele care funcționează pe bază de cerneală cu alcool, vom putea exclude evaporarea acesteia.

Depozitarea unui stiloul în acest fel susține nevoia de a scrie prin scurgerea lejeră a cernelei prin peniță atunci când este nevoie. Acestea poziție facilitează menținerea umezelii la nivelul peniței.

Evitați să expuneți penița stiloului la aer atunci când nu o utilizați

Principalul inamic al stilourilor este aerul uscat care le pote deteriora atât timp cât sunt expuse pentru lungi perioade de timp.

Indiferent că vorbim de un stilou sau poate de un pix, important este ca în clipele când nu utilizăm instrumentul pentru a nota, capacul să fie atașat corespunzător pe penița stiloului, respectiv a pixului, să fie retras prin click-ul acestuia.

Când nu utilizați stiloul, goliți rezervorul

Chiar dacă ne identificăm cu o plăcere nestăvilită pentru instrumente de scris, uneori ne desprindem de tot ce înseamnă mediu informațional, școală, facultate, de birou și vrem pur și simplu să ne deconectăm. În aceste situații sau în cazul în care instrumentul de scris este extrem de prețios și vrem să-l protejăm cu orice preț, este ideal să ținem cont de un anumit pas.

Dacă în următoarea perioadă nu veți folosi stiloul, așa cum am menționat în rândurile anterioare, asigurați-vă că în interior nu va mai rămâne cerneală și drept urmare, nu va mai exista șansa de a se înfunda mecanismul de alimentare cu cerneală uscată.

Cum depozităm stiloul preferat când călătorim

Când suntem pe cale să ne deplasăm în interes de serviciu, să desprindem noi informații la cursuri de formare în locații îndepărtate avem nevoie de unicul instrument de scris pe care punem preț și alături de care simțim importanța momentului și nevoia de valorificare a acetuia.

Când deținem un stilou și dorim să-l protejăm pe tot parcursul călătoriei, este nevoie ca penița acestuia să fie poziționată cu capul în sus. Un etui din piele special conceput pentru a transporta instrumentul de scris poate fi soluția ideală în sensul de a menține în siguranță sistemul de alimentare. Pentru mai multe detalii, colecția de accesorii Poenari cuprinde modele de etui din piele în diverse nuanțe, care aduc o notă de eleganță dar și doza optimă de protecție în perioade de tranziție.

Persoanele care călătoresc des pot fi la cunoștință cu faptul că unele persoanele pretind că cerneala stilourilor se poate scurge în timpul variațiilor de presiune în situația când ne deplasăm cu avionul.

Însă, mulțumită inventivității mediului contemporan, această problemă poate fi evitată dacă rezervorul stiloului este complet gol sau complet plin. Un lucru este cert: dacă nu există cerneală, nimic nu se va scurge din stilou. Atunci când gravitatea fluctuează, probabilitatea ca scurgerea cernelii să se întâmple se diminuează considerabil atunci când procedăm în consecință și, bineînțeles, în cunoștință de cauză.

Depozitare în siguranță

Iubim stilourile și prețuim fiecare moment în care ne oferă sprijinul, de aceea este nevoie de a le depozita într-un loc potrivit. Un loc răcoros, uscat și lipsit de fluctuații exagerate de temperatură reprezintă calea către o longevitate precisă a instrumentului de scris.

Cutia din piele care acompaniază stilourile Poenari aduce un plus în viața celor care pun un preț deosebit pe micile bijuterii care se integrează în acest capitol. Materialul menține o temperatură optimă și ferește de razele soarelui atunci când stiloul este utilizat în mediul exterior.

Nimic nu se compară cu sentimentul unic resimțit când deținem un stilou perfect pentru personalitatea care ne reprezintă. Timpul își spune cuvântul mereu, în oricare capitol și este important să acumulăm informații utile pentru a proteja lucrurile pe care le deținem, în special stilourile Poenari.

Stilourile Poenari sunt deosebite și merită prețuite și păstrate peste ani, deoarece pot reprezenta identitatea unui cadoul ideal, un bun ce poate aduce mai departe dragostea pentru scris.

Fiecare instrument este deosebit iar aspectul va răspunde în conformitate cu mediul exterior, locul unde este depozitat și grija față de acesta. Stilourile din colecția Poenari sunt asemănătoare, însă materialul din care este fabricat fiecare variantă dă nota finală și conturează conceptul de element unic.

Așadar, sperăm că aceste informații vă sunt utile în scopul de a păstra o perioadă îndelungată instrumentul preferat de scris.

Cu cât ne vom focusa pe parcurgerea riguroasă a etapelor enumerate, cu atât mai mult vom putea ține alături de noi bijuteriile preferate.

Vă așteptăm întrebările sau ideile unice legate de propriul mod de îngrijire și protejare a instrumentului de scris preferat.

Lăsați un comentariu
Comentarii
31.08.2021 16:15
Folosesc un stilou Poenari Majestic Blackwood de 5 ani si fiecare utilizare este o placere. Este aproape tot ce mi-am dorit vreodata de la un stilou.
Totusi indiferent cat de mult le protejam, la un moment dat tot o sa se vada patina timpului. In cazul meu, stratul de crom din zona de contact cu degetele s-a dus total. Are un aspect unic, dar nu pot spune ca ma atrage foarte mult. Am avut mare grija ca sa curat stiloul dupa fiecare folosire, dar aceasta uzura nu am putut sa o evit. Acest lucru ar fi putut sa fie evitat prin folosirea otelului inoxidabil, dar asta este ceva mai putin comun. Iar pretul ar fi fost considerabil mai mare. Nu regret achizitia.