5 motive care ne definesc perfect nevoia de a scrie cu un stilou

5 motive care ne definesc perfect nevoia de a scrie cu un stilou

Chiar dacă tehnologia ne stă la îndemână la orice pas, încă suntem fascinați de modelarea informațiilor prin cuvinte scrise. Poate că vă conectați la propriile gânduri, stări și amintiri prin scrierea ocazională sau zilnică într-un jurnal, sau informațiile preluate în timpul ședințelor la birou nu le puteți imprima mai bine în memorie decât notându-le. Poate pur și simplu vă notați din plăcere în agendă ceea ce aveți de făcut în fiecare zi, nu pentru că n-ați putea face acest lucru pe un device, ci pentru senzația minunată și maniera în care reușiți să organizați mult mai bine informațiile și ideile.

Oricum ar fi, această acțiune este benefică din multiple motive, iar noi ne aflăm aici pentru a desluși o parte din ele. Știm foarte bine deja că atunci când alegem să scriem de mână, memoria, abilitățile motorii sunt antrenate, acest aspect revărsându-se simțitor în sănătatea fizică și psihică. Totul se îmbunătățește când punem stiloul pe hârtie.

Mulți dintre noi asociem utilizarea unui stilou cu nostalgicii ani ai copilăriei, unde totul se întâmpla sub îndrumarea învățătorului sau părintelui, însă timpul ne-a relevat faptul că scrierea pe hârtie prin intermediul unui stilou poate deveni o adevărată plăcere, nu o corvoadă. Acum a devenit cu precizie un criteriu pentru care optăm cu deschidere, pasiune și determinare, realizând cât poate fi de încântător și captivant.

În această lume digitalizată, de ce alegem să scriem cu ajutorul stilourilor? Rămâneți alături de noi pentru a ne scufunda în profunzimea subiectului și valorifica prețiozitatea acestei deprinderi indiferent de contextul temporal în care ne aflăm. 

#1 Dezvoltarea capacității de memorare și reamintire a informațiilor

Fiind mereu prinși în activități cotidiene, ocupați cu rezolvarea multiplelor probleme de care suntem responsabili, se întâmplă ca nu de puține ori să uităm anumite aspecte importante pe care trebuie să le executăm. Alegând să scrieți pe hârtie lucruri pe care trebuie să vi le reamintiți, precum diverse parole, ore pentru întâlniri, programări, evenimente și sarcini, planificarea se transformă dintr-o corvoadă într-o adevărată plăcere. Dacă alegeți să desemnați o agendă pentru activități și lucruri importante, nu veți regreta.

Cercetări de la Universitatea Princeton au constatat faptul că scriind prin intermediul unui stilou diverse notițe importante, capacitatea de amintire se îmbunătățește constant pe termen lung. Cu alte cuvinte, chiar dacă o aniversare importantă are loc pese abia trei luni, notarea acesteia într-o agendă vă va ajuta să vă amintiți și să conștientizați mult mai bine existența acesteia.

#2 Scriind de mână se dezvoltă gândirea critică

Gândirea critică are la bază dezvoltarea cognitivă și afectivă, aspecte ce susțin relevanța fundamentală a deprinderii în activitățile pe care le desfășurăm zilnic. Gândirea critică ne ajută să înțelegem mult mai bine diverse concepte, fiind un aliat de încredere în crearea propriilor concepte.

Atunci când utilizăm un stilou pentru a scrie, informațiile se codifică diferit. Acest act ne determină să ajustăm procesul de gândire și să contribuim cu propriile informații și concluzii. În final, vom reuși să conturăm forma propriului argument relevant și poate să descoasem mult mai bine alte semnificații. În concluzie, acest aspect este remarcant pentru fiecare dintre noi, gândirea critică fiind cea care ne ajută să rezolvăm probleme și să luăm decizii, fiind un fundament ce ne creează stabilitate și acuratețe atât pe plan profesional, cât și în relațiile cu cei din jur.

#3 Scrisul de mână marchează esența personalității în orice context

Când alegem să scriem prin intermediul unui stilou, susținem o valoare nealterată de timp. Cum ar fi dacă cei mici ar scrie scrisorile lui Moș Crăciun pe un computer? Nimic mai lipsit de nuanță, corect?

Semnficative sunt gesturile mici, realizate chiar atât de simplu, prin marcaje manuale de cerneală. Un instrument de scris devine pentru orice pasionat un accesoriu veritabil, alături de care poate face față activităților cotidiene. Pe lângă email-uri și texte scrise la tastatură, amprenta personală se face simțită atunci când un stilou rafinat este utilizat în contexte importante.

Președinții, avocații și diverse personalități nu semnează tratate importante cu un pix oarecare, ci folosesc stilouri cu scopul de a nuanța adevărata importanță a evenimentelor.

#4 Expresivitate la cote înalte

A scrie cu ajutorul unui stilou înseamnă a te descoperi pe tine însuți de fiecare dată când penița atinge foaia. Câte pixuri nu ați achiziționat în speranța că le veți utiliza în fiecare zi cu precizie și grijă, iar nu după puțin timp realizați că acestea dispar parcă în necunoscut?

Stilorile, de altfel, sunt construite într-o manieră specială care ne captivează și ne stârnesc dorința de a avea grijă de ele. În plus, presiunea pe hârtie nu se simte, cerneala curge fără întrerupere iar informațiile notate devin o plăcere vizuală inexplicabilă.

Grosimea scrisului poate fi aleasă pentru a ne delecta și mai mult, dar mai presus de orice, de a contura perfect trăsăturile propriei personalități.

#5 Mai multă claritate asupra informațiilor

Suntem frecvent bombardați cu nenumărate informații pe care nu le putem filtra toate odată. Nevoia de a scrie pe hârtie tot ceea ce gândim ne poate stimula să vedem lucrurile mult mai clar. Păreri nenumărate, opinii în contradictoriu, informații noi, toate acestea ne pot induce în eroare, creându-ne stări de anxietate.

Pentru a evita aceste aspecte, scrisul de mână ajută enorm în acest sens. Toate cele menționate în rândurile anterioare sunt conectate într-un sens comun ce prezintă maniera în care stilourile ne sunt utile în a diseca concret fiecare parte a vieții noastre.

În altă ordine de idei, avem nevoie de claritate în vremurile pe care le trăim, așadar, alinierea ideilor pe hârtie în fiecare zi ne poate fi de folos. Efectele sunt pe termen lung, iar beneficiile nu vor întârzia să apară niciodată, trebuie doar să încercăm.

În concluzie, nu putem niciodată subestima puterea cuvintelor scrise pe hârtie. Stiloul este un accesoriu rafinat care mereu ne va înnobila cu o stare de bine în orice context social ne-am prezenta, mai ales când acest element îl și personalizăm. Stiloul nu poate fi decât sursă de inspirație, accesoriu indispensabil și aliat de încredere în momente importante.

 

Lăsați un comentariu