Cum păstrăm un stilou pentru mult timp? Scurt ghid de îngrijire a instrumentelor de scris

Cum păstrăm un stilou pentru mult timp?  Scurt ghid de îngrijire a instrumentelor de scris

Un stilou este un obiect de artă ce ne însoțește în călătoriile noaste minunate printre gânduri și idei inedite. El ne ajută să dăm viață cuvintelor pe hârtie, dar și să ne notăm ideile mărețe. Pentru că este un instrument ce ne este alături în multe momente speciale, trebuie să știm că acesta necesită o îngrijire atentă, întrucât este delicat și se poate deteriora foarte ușor.


Am pregătit pentru voi o listă de sfaturi utile de care să țineți cont pentru a păstra cât mai mult timp un stilou într-o stare excelentă.

 

 


Curăță stiloul odată la ceva timp


Instrumentul de scris necesită să fie curățat periodic, deoarece în interiorul peniței cerneala se poate usca, iar cu timpul nu va mai scrie la cea mai bună calitate. Acesta trebuie curățat, cu grijă, sub un jet de apă rece. Stiloul trebuie desfăcut, iar convertorul trebuie scos pentru a putea să îndepărtăm toate urmele de cerneală uscată. Penița se curăță tot cu apă, iar apoi se șterge cu o lavetă fină. Este recomandat să nu folosiți apă fierbinte pentru a nu deteriora componentele stiloului.


Dacă cerneala este prea întărită și nu poate fi îndepărtată doar cu apă, atunci vă recomandăm să lăsați penița și componentele stiloului în apă distilată pentru câteva minute. O altă variantă pentru a îndepărta orice urmă de cerneală din peniță, ar fi un amestec de apă și amoniac. Amoniacul are proprietatea de a dizolva cerneala uscată și de a curăța orice alte impurități ce se pot bloca în interiorul stiloului. Pentru penițele care nu sunt din aur se poate folosi și o soluție de curățare specială.


Trebuie să fim atenți la ce soluții folosim pentru a curăța instrumentele de scris, întrucât anumite substanțe pot deteriora unele componente. Ideal ar fi să folosim doar apă curată la o temperatură potrivită.

 

De asemenea, corpul stiloului poate fi și el curățat cu o lavetă fină pentru a îndepărta amprentele degetelor sau alte urme de murdărie. Stilourile Poenari sunt confecționate din materiale premium, precum lemnul, rășina acrilică sau rădăcina de arțar. Aceste materiale sunt rezistente în timp, dar trebuie îngrijite corespunzător pentru a se păstra în cea mai bună stare.

 

Materialele din care sunt confecționate corpurile stilourilor fac diferența dintre un instrument de scris ce rezistă în fața trecerii timpului și unul ce se deteriorează rapid. Calitatea unui produs trebuie luată în considerare atunci când alegem un stilou, mai ales dacă ne dorim ca acesta să ne rămână pentru mult timp.


Folosește stiloul cât mai des


Pentru a evita problemele provocate de cerneala uscată, vă recomandăm să nu lăsați stiloul fără capac atunci când nu mai scrieți. De asemenea, este indicat să nu lăsați instrumentul de scris cu cerneală nefolosită pentru prea mult timp, întrucât aceasta se va usca. Dacă nu folosiți stiloul o perioada mai îndelungată, cel mai bine ar fi să scoateți cerneala din convertor sau rezervele de cerneală și să curățați penița cu apă rece înainte de al depozita într-un loc sigur.

 


Depozitează corespunzător instrumentul de scris


Este foarte ușor să scăpăm un stilou, iar în urma impactului acesta să se deterioreze sau chiar să se distrugă.


Pentru a păstra instrumentul de scris departe de orice pericol este recomandat să îl păstrăm într-o carcasă de protecție. Stilourile Poenari vin însoțite de o cutie și un etui din piele ecologică. Acestea au rolul de a proteja stiloul de factorii externi ce îi pot afecta calitatea în timp, dar oferă și un aspect vizual plăcut și elegant. De asemenea, acestea sunt ideale atunci când ne dorim să luam cu noi instrumentul de scris în călătorii sau în alte deplasări.

 

Poziționează stiloul vertical


Un alt aspect de care trebuie să ținem cont și care ne va ajuta să păstrăm un stilou o perioadă mai îndelungată ar fi depozitarea acestuia în poziție verticală. Odată spălat și uscat, stiloul se va păstră și mai bine dacă este poziționat vertical, cu vârful și capacul în sus. Astfel, cerneala nu va avea cum să curgă și să se usuce în peniță și va rămâne la locul ei în convertor sau în rezerve.

 

 

Cum folosim corect un instrument de scris


Nu este de ajuns să avem grijă unde depozităm stiloul pentru a-l păstra într-o stare excelentă, întrucât folosirea necorespunzătoare a acestuia este un alt aspect ce poate aduce urme de deteriorare. Atunci când scriem cu un stilou este important să nu punem prea multă presiune pentru a nu forța penița. Dacă scrieți cu un instrument de calitate, cerneala va curge ușor odată ce penița atinge foaia de hârtie și va aluneca fără probleme în timpul scrierii. Aplicarea inutilă de presiune poate duce la un aspect neplăcut al peniței, dar poate afecta și felul în care aceasta funcționează. Dacă apăsăm prea tare în timp ce scriem putem chiar să rupem penița stiloului, iar acesta este ultimul lucru pe care ni-l dorim.


De asemenea, este important să ferim instrumentul de scris de orice alte posibile șocuri. În momentul în care scăpăm stiloul pe jos acesta poate să se strice foarte ușor, penița se poate îndoi, iar noi nu ne mai putem bucura de acesta. Trebuie să fim atenți atunci când îl avem în mână și să îl manevrăm cu grijă și atenție, pentru a evita alte neplăceri.


Pentru a întreține un stilou și pentru a-l putea folosi cât mai mult timp cu putință este necesar să ținem cont de aceste câteva aspecte, să avem grijă de el, să îl curățăm în mod constant și să îl păstrăm în cele mai bune condiții. Un stilou Poenari este un obiect de colecție, fiind confecționat din materiale de lux, la cele mai înalte standarde de calitate, iar de aceea îngrijirea corespunzătoare a acestuia este un lucru pe care trebuie să îl avem în vedere pentru a-i păstra valoarea și potențialul.

Lăsați un comentariu