Cum ne conectăm autentic? Scrisorile către prieteni sau „pen-pals”

Cum ne conectăm autentic? Scrisorile către prieteni sau „pen-pals”

Pen-pals sau prietenii de pix în traduceră liberă sunt un concept destul de vechi și constă în prietenii la lungă distanță menținute prin trimiterea de scrisori.

Oamenii care aleg să fie pen-pals își doresc să învețe lucruri noi despre oameni, culturi și limbi diferite. Practic, aceștia își doresc să se conecteze la lumea din afara granițelor la un nivel personal.

În mod tradițional, cei ce își doreau să găsească prieteni de scrisori făceau anunțuri în ziare, iar persoanele interesate cu pasiuni similare puteau să le trimită scrisori. Poate acum ni se pare o modalitate ciudată de a ne face prieteni, însă prietenii de-o viață s-au născut între mulți astfel de prieteni de scrisori.

Deși avem impresia că odată cu evoluția tehnologiei lumea s-a micșorat și comunicarea a devenit mult mai rapidă și eficientă, încă există persoane ce preferă să trimită scrisori prietenilor și celor dragi. Există ceva special în a pune scrisoarea în plic, a lipi timbrul, și a aștepta cu nerăbdare răspunsul.

Mai jos vom enumera avantajele aduse de scrisul de scrisori tradițional.

Un scris de mână mai frumos

Trimisul de scrisori încurajează îmbunătățirea scrisului de mână. Dacă trimiți o scrisoare ce va ajunge în celălalt capăt al lumii îți vei dori ca destinatarul să îți înțeleagă scrisoarea. De asemenea, pentru a face experiența mai specială poți folosi un stilou sau un pix care să îți îmbunătățească caligrafia.

Unele persoane folosesc hârtie specială de scrisori și închid scrisorile cu ceară topită peste care pun propriul sigiliu. Astfel poți face din schimbul de scrisori o experiență inedită, prin care să colecționezi adevărate vestigii de suflet.

Poți face experiența schimbului de scrisori pe cât de formală sau lejeră îți dorești, însă, în cele din urmă, relațiile formate în acest fel vor avea o greutate mai mare.

Dezvoltarea abilităților sociale

O scrisoare bună este reciprocă. Deși partenerul tău de schimb de scrisori vrea să afle ce ai mai făcut, nu poți vorbi în scrisoare doar despre tine. Astfel vei învăța să îți exprimi interesul în viața prietenului tău și să crezi discuții plăcute pentru amândoi.

Învățăm să avem răbdare

Puțini dintre noi mai cunoaștem cu adevărat valoarea răbdării. Totul se întâmplă extrem de repede acum, de la transport până la mesageria online, toate schimburile de informații au loc în minute sau secunde.

Schimbul de scrisori tradiționale, în special cu persoane din alte colțuri ale lumii presupune să așteptăm zile sau săptămâni întregi ca scrisoarea să fie livrată. Însă cele mai bune lucruri în viață necesită timp si răbdare.

Experiența deschiderii scrisorii va fi cu atât mai deosebită cu cât așteptăm mai mult, deoarece o vei percepe ca pe o recompensă pentru răbdarea de care ai dat dovadă.

Devenim obiectivi

Atunci când trimitem o scrisoare, fiecare cuvânt contează, deci vrei să povestești lucruri cu impact ce s-au întâmplat în viața ta. Acest lucru te va învăța să fii mai obiectiv și să reflectezi la evenimentele trecute din viața ta și ce au însemnat acestea pentru tine.

În concluzie, dacă îți dorești să te îndepărtezi de lumea extrem de rapidă de astăzi și să creezi relații cu însemnătate, este timpul să îți cauți un prieten de scrisori.

 

Lăsați un comentariu