Cum influențează scrisul cu stiloul activitatea copiilor?

Cum influențează scrisul cu stiloul activitatea copiilor?

Cu siguranță și tu îți amintești de perioada copilăriei în care stiloul își făcea simțită prezența în viața ta, mai ales în clasele primare de școală. Motivul pentru care dascălii le impuneau copiilor să scrie cu stiloul se referă la faptul că, în acest mod, elevul își va forma un scris de mână cât mai frumos. Să fie oare adevărată această concepție sau este doar un simplu mit?

Este adevărat faptul că utilizarea stiloului reușește să înfrumusețeze scrisul de mână?

Deși există mai mulți factori pe care ar trebui să îi luăm în calcul spre a putea răspunde la această întrebare, majoritatea părinților sunt de părere că stiloul îi ajută pe copii să scrie mai ordonat și să rotunjească într-un mod armonios literele pe hârtie.

Bineînțeles, asta nu înseamnă și că elevii care au un scris indescifrabil vor forma dintr-o dată literele caligrafic, însă, în mod cert, se vor observa îmbunătățiri ale felului lor de a scrie.

Care sunt motivele reale pentru care elevii scriu mult mai frumos atunci când folosesc stiloul?

Ei bine, specialiștii consideră că acest aspect este strâns legat de maniera în care este manevrat stiloul. De obicei, acest instrument de scris este ținut mai aproape de peniță, în comparație cu situația în care se folosește un simplu creion sau un pix. Totodată, penița va aluneca pe hârtie doar atunci când se află într-un anumit unghi, ceea ce are o contribuție semnificativă asupra modului în care este mâna copilului poziționată pe hârtie.

Pe de altă parte, utilizarea stiloului implică un anumit nivel de responsabilitate în viața copiilor, deoarece este un instrument pretențios, care nu poate fi manevrat în grabă și care, de asemenea, presupune o îngrijire atentă.

Întrucât viteza de scriere cu un stilou este relativ redusă, față de alegerea unui creion sau a unui pix, copiii reușesc să se concentreze asupra detaliilor importante, sens în care se observă o serie de beneficii și asupra capacității lor de memorare.

Iată ce stilouri POENARI îți recomandăm pentru deprinderea copiilor cu acest obicei

Datorită experienței pe care o avem în realizarea instrumentelor de scris de lux, confecționate manual din lemn, dar și din alte materiale cu adevărat deosebite, pentru copii, îți propunem gama de stilouri Classic.

Fie că alegi varianta Classic Cocobolo, Classic Cherry sau Classic Emerald, un lucru este cert: aceste stilouri sunt indicate în special celor care doresc un instrument de scris de dimensiuni mai mici. Cu o peniță din oțel, placată cu aur, dar și cu părți metalice suflate cu aur de 24 karate, stilourile din colecția Classic se dovedesc cea mai bună variantă pentru copii, asigurând o dimensiune medie a scrisului, de aproximativ 0,7-0,8 milimetri.

 

Așadar, dacă micuțul tău urmează să meargă la școală în curând, asigură-te că iei cele mai bune decizii pentru a-i influența parcursul educațional. Deoarece scrisul de mână reprezintă un aspect definitoriu al oricărei persoane, îl poți învăța pe junior să scrie cu stiloul oferindu-i un model aparte, care să îl motiveze și care să îl încurajeze să aibă un scris caligrafic.

Lăsați un comentariu