Cum descărcăm furia într-o manieră sănătoasă?

Cum descărcăm furia într-o manieră sănătoasă?

Toată lumea are momente în care simte că explodează de furie și este complet normal. Furia este un sentiment ca toate celelalte și ține de noi să o gestionăm corect. Știm că nu este sănătos să ținem furia în noi iar să ne certăm cu toată lumea nu este indicat.

Multă lume simte în acel moment o multitudine de gânduri cu care nu știu ce să facă și îi blochează din a face orice altceva. În momentele acestea se activează tiparele noastre inconștiente de gândire, acestea fiind automate, devine dificil să le controlăm.

Ce ne poate ajuta în aceste momente este o strategie care să ne încetinească gândurile, pentru a nu ne simți complet copleșiți. Ceai mai mare problemă în aceste momente este că nu putem vedea lucrurile obiectiv și putem acționa în mod pripit. Deci singura soluție este să găsim moduri constructive de a ne scoate sentimentele la lumină.

În acest articol vom discuta despre o metodă foarte populară de descărcare a furiei – terapia prin scris.

Procesul este chiar foarte simplu, ai nevoie de un instrument de scris de nădejde și o foaie de hârtie. Ce ai de făcut este să începi să scrii o scrisore ( desigur nu vei trimite scrisoarea nimănui), în care să detaliezi tot ceea ce simți, absolut tot ce te înfurie și îți trece prin minte.

Efectul final este cel de limpezire a gândurilor, de certitudine și diminuare a stresului. Acest fapt a fost dovedit și știițific prin imagini cerebrale făcute înainte și după scrierea scrisorii. Studiul a demonstrat schimbări semnificative la nivelul zonei creierului responsabile de emoțiile puternice, înainte și după așternerea emoțiilor pe hârtie.

Dacă obișnuiești să scrii și să te întorci la ce ai scris poți să identifici tipurile de gândire, emoții și comportamente recurente. Când ai în față problema este mai ușor să lucrezi spre a o rezolva.

Tehnica exprimării prin scris poate fi folosită zilnic dacă te confrunți cu sentimente și emoții copleșitoare sau din când în când. Unii oameni scriu în weekend pentru a-și analiza stările de pe parcursul săptămânii, sau pur și simplu în momentele în care simt că este nevoie să se reconecteze cu propria persoană.

Putem concluziona faptiul că scrisul este un obicei sănătos care încurajează auto-cunoașterea, auto-înțelegerea, și dezvolatrea personală. Deci are sens ca atunci când scriem să folosim instrumente de scris ce se simt bine în mână, aproape ca o extensie a corpului și personalității noastre.

Există ceva ce diferențiază scrisul de mână de redactarea pe o tastatură, se simte mai natural, mai personal, mai specific: mai apropiat de sufletul nostru. Este firesc ca atunci când scriem să simțim nevoia unui instrument de scris care să poată așterne pe foaie toate inflexiunile mâinii și sufletului.

Fie că preferi un pix sau un stilou, venim în întâmpinare cu colecții de pixuri și stilouri lucrate manual care să satisfacă nevoile oricărei persoane. Dacă te indetifici cu un romantism profund, iubitor de eleganță și rafinament, care apreciază încărcătura simbolică a tradiției, un stilou Poenari de lux va fi perfect pentru a-ți transfera apăsările minții pe hârtie.

Dacă esti o fire pragmatică și utilitară vei iubi pixurile de lux din colecția Poenari, ce oferă o experiență plăcută a scrisului adaptată vremurilor moderne.

Lăsați un comentariu