Cele mai frumoase scrisori de dragoste din toate timpurile

Cele mai frumoase scrisori de dragoste  din toate timpurile

În anii trecuți oamenii foloseau stiloul și hârtia pentru a-și exprima cele mai intime și personale trăiri. Și ce e mai intim și vulnerabil decât iubirea? Din acest motiv, printre cele mai frumoase scrisori scrise sunt cele dedicate de îndrăgostiți partenerilor lor. Scrisori de dragoste sau mărturii scrise de mâini tremurânde și inimi tulburate, în care stiloul ia povara de a contura sentimentele de nedescris ale marilor îndrăgostiți.

În acest articol vom prezenta câteva dintre cele mai frumoase scrisori de dragoste din toate timpurile:

Scrisoarea trimisă de către Johnny Cash către June Carter

Johnny Cash și June Carter au avut unul din cele mai cunoscute mariaje din industria de divertisment. Cei doi cântăreți de blues si country s-au căsătorit în 1968 și au cântat împreună timp de 35 de ani. Duetul a fost rupt de moartea lui June în anul 2003.

În anul 1994 o scrisoare trimisă de Johnny lui June a fost publicată într-o revistă americană, drept cea mai romantică scrisoare a tuturor timpurilor.

Scrisoarea a fost trimisă de Johnny Cash soției sale cu ocazia aniversării de 65 de ani și sună astfel:

”Am îmbătrânit și ne-am obișnuit unul cu altul. Gândim la fel. Ne citim gândurile. Știm ce vrea celălalt fără să întrebăm. Cateodată ne enervăm unul pe altul. Poate că, uneori, fiecăruia i se pare că celalalt i se cuvine. Dar din când în când, cum se întamplă azi, mă gândesc la lucrurile astea și-mi dau seama cât de norocos sunt să-mi împart viața cu cea mai extraordinară femeie pe care am cunoscut-o".

Scrisoarea trimisă de Winston Churchil lui Clementine

Această scrisoare ilustrează iubirea ce a animat mariajul dintre celebrul prim ministru al Regatului Unit și soția sa Clementine. În ciuda presiunii puse de un mariaj aflat în ochii publicului, căsnicia acestora a durat 56 de ani și a rezultat cu 5 copii.

Pasiunea lui Winston pentru soția sa se poate vedea și în această scrisoare : „Draga mea Clemmie, în scrisoarea ta din Madras ai scris câteva cuvinte foarte dragi mie despre cum ți-am îmbogățit viața. Nu pot să-ți spun câtă plăcere mi-a făcut asta, întrucât întotdeauna mă simt atât de copleșit de ceea ce îți datorez, dacă pot exista conturi în dragoste.”

Scrisoarea trimisă de Napoleon Bonaparte către Josephine de Beauharnais

Josephine de Beauharnais a fost soția marelui conducător al Franței - Napoleon Bonaporte. Acesta din urmă a trăit o dragoste atât de intensă încât se spune că pe patul de moarte ultimele sale cuvinte au fost Franța și Josephine.  Însă, se pare că aceasta nu i-a împărtășit pasiunea și după două luni de căsătorie l-a înșelat.

„Mă trezesc cu mintea umplută de gânduri pentru tine. Portretul tău și după amiaza intoxicantă ce am petrecut-o ieri împreună mi-au lăsat simțurile amețite. Dulce, incomparabila Josephine, ce efect ciudat ai asupra inimii mele! Ești supărată? Te simt eu oare tristă? Ești îngrijorată? Sufletul meu suspină cu tristețe, și nu va putea exista odihnă pentru iubitul tău, dar încă mai există adunat acolo ceva pentru mine când urmându-mi dorințele profunde ce mă copleșesc, beau de pe buzele tale, din inima ta, o dragoste ce mă arde ca focul. Ah! noaptea trecută am realizat cu adevarat cât de falsă este imaginea ce mi-o dezvăluie portretul tău. Vei pleca la prânz; te voi vedea în trei ore. Până atunci, mio dolce amor, o mie de săruturi; dar nu-mi da nici unul înapoi, căci îmi încing sângele ca focul…”  scrie Napoleon în una din scrisorile de dragoste pe care nu le-a ars la aflarea trădării.

Scrisoarea lui Ludwig van Beethoven către „Iubirea lui Nemuritoare” 

Putem citi una din scrisorile marelui geniu al muzicii clasice Ludwig van Beethoven către iubita sa, a cărei identitatea a rămas necunoscută și astăzi.  Această scrisoare e scrisă de marele geniu în 1812:

„Chiar și culcat gândurile mele tânjesc către tine, Iubirea mea Nemuritoare, pe alocuri cu fericire, pe alocuri cu tristețe, așteptând ca Soarta să ne asculte și pe noi. Pot doar să trăiesc ori cu totul cu tine, ori cu totul fără tine.

Tânjind în lacrimi după tine – Tine – Viața mea – Totul – adio. O, iubește-mă în continuare – să nu te îndoiești niciodată de cea mai plină de fidelitate inimă

A iubitului tău

L

Aievea al tău.

Aievea a mea.

Aievea a noastră.”

Scrisoarea Zeldei Fitzgerald către  F. Scott Fitzgerald

Zelda Fitzgerald este soția faimosului scriitor american F.Scott Fitzgerald. Se știe despre relația tumultoasă a acestora, cu scrisori de-a dreptul emoționante trimise între cei doi. Aici e un fragment dintr-o scrisoare trimisă de Zelda soțului ei:

„Dragul meu, ador nopțile de catifea.  Nu m-am putut hotărî dacă te iubesc mai mult când lumina se împletește cu întunericul în zori sau când suntem iluminați doar de lună. Te iubesc și aș merge ore în șir pe liniile telefonice în timp ce țin dragostea ta ca pe o umbrelă care mă împiedică să cad”.

Nimic nu transmite mai elocvent sentimentele de iubire și atașament decât cuvintele din inimă. Dar după cum se știe: ”verba volant, scripta manent” sau vorba zboară dar scrisul rămâne, deci aceste cuvinte ar trebui încredințate peniței stiloului pentru a rămâne drept vestigii ale iubirii purtate.

Ai deja o persoană iubită căreia vrei să-ți declari dragostea printr-o scrisoare? Tot ce îți mai trebuie este instrumentul potrivit – stiloul Poenari. Aruncă o privire prin multitudinea de stilouri disponibile pe site-ul nostru și alege-l pe cel potrivit!

Lăsați un comentariu