Cum îți poate o LISTĂ îmbunătăți viața?

Cum îți poate o LISTĂ îmbunătăți viața?

Indiferent dacă preferi să scrii cu un stilou de lux direct pe hârtie, cu un instrument de scris modern, ce poate fi utilizat atât în varianta clasică, cât și pe ecranul dispozitivelor inteligente sau, pur și simplu, ești adeptul notițelor virtuale, cu ajutorul diverselor aplicații online, de un lucru suntem cu adevărat siguri: o simplă LISTĂ îți poate îmbunătăți semnificativ viața!

Iată de ce:

Devenim mai organizați

Pentru majoritatea persoanelor, ideea de a întocmi diverse liste (fie ele de cumpărături zilnice, cu activitățile anuale sau cu principalele obiective, etc) funcționează de minune.

Până nu sunt notate efectiv, toate lucrurile de pe listă rămân simple dorințe, căpătând tangibilitate doar în momentul în care sunt așezate într-o formă organizată. Prin urmare, la rândul nostru, devenim mai organizați și, fără îndoială, nu mai uităm atât de repede ceea ce avem de făcut.

Ne scapă de anxietate

De regulă, anxietatea este provocată de toate lucrurile pe care le avem în minte, însă pe care nu reușim să le și punem în practică. Cu alte cuvinte, este vorba despre frica de a nu omite ceva, dar și despre presiunea de a nu greși.

Odată ce ne așezăm gândurile sub forma unei liste, eliminăm o povară destul de grea de pe umerii noștri și, de asemenea, îndepărtăm una dintre cele mai frecvente cauze ale anxietății.

Ne îmbunătățim stima de sine

O listă joacă un rol excelent atât în planificarea într-un mod organizat a tuturor activităților viitoare, cât și în ceea ce privește stima de sine. Ce legătură există între o simplă listă și încrederea în propria persoană?

Ei bine, ori de câte ori tăiem sau bifăm lucruri de pe listă (bineînțeles, dintre cele pe care ne-am propus să le realizăm), suntem copleșiți de un sentiment de împlinire. Mai precis, încă un pas în plus și încă o misiune completă, întărindu-ne convingerea că suntem capabili să ne ducem la bun sfârșit planurile.

Ne oferă o percepție mult mai clară asupra propriilor obiective

Deseori, ne setăm anumite obiective, fără să luăm în calcul și modalitățile prin care le vom atinge. Câte dintre acestea sunt în favoarea noastră și, mai ales, câte dintre acestea pot fi cu adevărat materializate?

Avându-le înșirate într-un mod concis, reușim să le analizăm de-a lungul timpului, beneficiind de o percepție clară asupra a ceea ce vom începe.

Așadar, conceperea unei liste ne ajută din numeroase privințe, având un impact favorabil asupra vieții noastre pe termen lung. Dacă te-am convins să devii o persoană mai organizată, mai avem încă o sugestie pentru tine: este vorba despre pixul de lux Antech, unul dintre pixurile Poenari ce revoluționează piața instrumentelor de scris. După cum poți observa și pe site, acesta este disponibil în două variante de nuanțe și poate fi utilizat pentru notițele clasice pe hârtie, dar este compatibil și cu ecranele telefoanelor mobile sau ale celorlalte dispozitive inteligente cu touchscreen.

Până la urmă, nu contează atât de mult ce variantă preferi, cel mai important este să faci primul pas și să întocmești o primă listă! După aceea, totul va părea mai simplu, crede-ne pe cuvânt!

Lăsați un comentariu