E pur și simplu uimitoare maniera în care au luat naștere cele mai apreciate opere literare din istorie. Spre exemplu, celebrul romancier și scenarist american Truman Capote a început să își scrie romanele pe diverse notițe. De asemenea, ideea scriitoarei J.K. Rowling, care a condus la dezvoltarea seriei de romane Harry Potter, a fost notată inițial pe un șervețel.
Totuși, chiar și scriitori de renume, care și-au transcris inspirația pe hârtie obișnuită, au avut nevoie de un instrument de scris, care, în timp, a devenit celebru și a înglobat cele mai surprinzătoare povești. Care sunt stilourile cu ajutorul cărora operele celor mai ilustre personalități din istorie au fost concepute?
1. Albert Einstein – stiloul Pelikan 100 N
Cine nu a auzit măcar o dată de Albert Einstein? Ei bine, lucrările acestuia despre teoria relativității și a evoluției fizicii sunt unele dintre cele mai integrate scrieri privind înțelegerea modernă a universului.
Fizicianul prefera stiloul Pelikan 100 N, instrument de scris care nu păta mâinile de cerneală, ceea ce l-a scutit pe Einstein de numeroase bătăi de cap de-a lungul carierei sale.
2. Mark Twain – stiloul Conklin Crescent Filler
În 1903, legendarul autor american, Mark Twain și-a exprimat gradul de satisfacție oferit de stiloul Conklin Crescent Filler: „îl prefer în defavoarea altor zece stilouri”.
Devenind purtătorul de cuvânt oficial al companiei de stilouri Conklin Pen, Mark Twain a descoperit, câțiva ani mai târziu, un alt beneficiu al acestui stilou, afirmând: „De asemenea, îl prefer pentru că este un salvator al profanității: nu se va rostogoli de pe birou niciodată”.
3. Stephen King – stiloul Waterman Hemisphere
În unul dintre interviurile oferite, autorul american afirma faptul că „romanul Dreamcatcher a fost scris cu cel mai bun procesator de texte din întreaga lume: un stilou de tip Waterman”.
Stephen King le-a rămas recunoscător celor de la Waterman - o marcă de stilouri importantă în America, înființată în anul 1884, cărora le-a recunoscut că stiloul care le purta numele l-a ajutat să își exprime ideile pe hârtie într-un mod în care niciun alt instrument de scris nu a reușit.
4. Dylan Thomas – stiloul Parker 51 Fountain Pen
Bucurându-se de faptul că utiliza o cerneală care se usca rapid, poetul Dylan Thomas era un fan înfocat al acestui tip de stilou.
De altfel, autorul era frecvent fotografiat alături de stiloul său în numeroase contexte.
5. Arthur Conan Doyle – stiloul Parker Duofold
Știai că Sherlock Holmes a fost conceput din penița unui stilou Parker Duofold, acesta fiind instrumentul de scris preferat al autorului Arthur Conan Doyle în decursul celor 40 de ani, în care a scris povești despre detectivul englez?
Același model s-a numărat și pe lista instrumentelor de scris favorite ale romancierului englez Graham Greene, care a scris operele: Brighton Rock, The Heart of the Matter și The End of the Affair, printre alte romane de succes.
Așadar, după cum poți observa, fiecare scriitor faimos din istorie a avut alături un instrument de scris potrivit. Tu cu ajutorul cărui stilou îți vei lăsa amprenta asupra generațiilor viitoare? Alege unul dintre modelele de stilouri de lux de la POENARI și lasă-ți povestea să prindă contur!