Cele mai des întâlnite greșeli în utilizarea stilourilor de lux

Cele mai des întâlnite greșeli în utilizarea stilourilor de lux

Așa cum ne sugerează și categoria din care fac parte, stilourile de lux se deosebesc din numeroase privințe de instrumentele de scris obișnuite. Pe lângă faptul că sunt mult mai sensibile, acestea implică nu doar o întreținere corectă, ci și o utilizare atentă.

Indiferent dacă nu ai mai scris niciodată cu stiloul sau te-ai reîntors la această practică după un lung interval de timp, greșelile sunt omenești și ni se întâmplă tuturor. Iată principalele greșeli pe care ar trebui să le eviți ori de câte ori folosești un stilou de lux:

Nu utilizezi hârtia potrivită

Deseori, atunci când scriem cu stiloul și ne confruntăm cu o serie de pete de cerneală, suntem tentați să credem că este vina instrumentului de scris.

Ei bine, în cele mai multe dintre situații, apariția petelor de cerneală indică calitea îndoielnică a hârtiei. Bineînțeles, asta nu înseamnă că nu putem folosi stiloul pe orice tip de document, însă pentru a evita neplăcerile cauzate de împrăștierea cernelei, ideal ar fi să optăm pentru o hârtie mai groasă și, implicit, mai trainică.

Scrii foarte rar cu stiloul pentru a nu-l deteriora

Contrar așteptărilor, utilizarea frecventă a unui stilou este ceea ce îl menține cu adevărat „viu”. Cu cât instrumentul de scris este folosit mai rar, cu atât există șanse mai mari să lase pete pe hârtie.

Exerciți o presiune prea mare asupra peniței

Una dintre cele mai frecvent întâlnite practici atunci când scriem cu stiloul, mai ales dacă suntem pe grabă, este să apăsăm penița pe hârtie. Chiar dacă presiunea variată asupra sa poate crea efecte plăcute, îndeosebi în momentele în care semnăm sau ne dorim un scris caligrafic, presiunea prea mare poate conduce la deteriorarea peniței.

În cazul în care aceasta nu s-a rupt din cauza presiunii prea mari, cu siguranță va zgâria hârtia și va incomoda procesul de scriere.

Alegi cerneala nepotrivită

Așa cum stilourile de lux sunt diferite de instrumentele de scris obișnuite, cerneala este, la rândul său, de mai multe tipuri, variind nu doar din prisma culorii, ci și a pigmentului, a gradului de vâscozitate sau a timpului de uscare.

De altfel, cerneala se dovedește esențială în prelungirea duratei de viață a stiloului, respectiv din prisma curățării corecte a acestuia.

Stiloul nu este curățat periodic

În general, un stilou bun, alături de o cerneală de înaltă calitate, nu trebuie să cauzeze neplăceri în procesul de scriere. Totuși, praful, fibrele de hârtie ce sunt colectate în timpul scrierii, dar și pigmentul de cerneală din interior pot să afecteze în timp penița și, bineînțeles, să altereze scrisul.

În articolul trecut, am discutat despre principalele modalități de întreținere a unui stilou de lux, dar și despre intervalele de timp recomandate pentru curățarea sa.

 

Știm deja faptul că stilourile ne personalizează în totalitate semnătura, ne îmbunătățesc scrisul de mână și ne completează activitățile zilnice cu o doză de eleganță. Așadar, pentru a ne bucura pentru o perioadă îndelungată de aceste instrumente de scris, ar fi indicat să evităm greșelile de utilizare, menționate mai sus.

Lăsați un comentariu