Ce rol au culorile în viața noastră și cum ne influențează acestea? Culoarea anului 2020 și stiloul POENARI

Ce rol au culorile în viața noastră și cum ne influențează acestea? Culoarea anului 2020 și stiloul POENARI

Cu siguranță, putem afirma faptul că viața fiecăruia dintre noi ar fi fost destul de anostă fără un strop de culoare. Fiind prezente în jurul nostru în permanență, culorile prezintă un impact deosebit de puternic în activitatea pe care o desfășurăm.

Influențând gândirea umană, provocând nenumărate tipuri de reacții și contribuind la diverse acțiuni, culorile pot fie irita, fie calma ochii. Cum ar putea cineva să nege legătura strânsă dintre culori și emoțiile noastre, mai ales atunci când există numeroase zicale care reflectă maniera în care nuanțele ne afectează starea de spirit? Cine nu a auzit de expresia „negru de supărare” sau „verde de individie”?

De fapt, există o Autoritate Internațională în domeniul culorilor, precum și a sistemelor de culori. Specialiștii din cadrul Institutului Pantone desemnează anual o culoare reprezentativă pentru acel an. În 2020, nuanța câștigătoare este albastru clasic.

Ce transmite culoarea anului 2020?

În ceea ce ține de relația noastră cu culorile, este important să înțelegem că nu toată lumea va reacționa într-un mod identic la aceeași nuanță, deoarece acestea ne influențează pe câteva niveluri diferite. Pe de o parte, avem nivelul social sau cultural general, iar pe de altă parte, reacția noastră este individuală, influențată de modul în care culoarea respectivă este prezentă în viața noastră personală.

Deși aparent, albastru are o conotație „întunecată”, acesta contribuie la creșterea încrederii în sine, inducându-ne, totodată, stări pozitive și de fericire. În principal, bărbații sunt cei mai receptivi la albastru, această nuanță având rolul de a îmbunătăți gradul de autostimă.

Dacă luăm în calcul influențele sale marine, așa cum este dinamica apei, dar și imensitatea sa, culoarea anului 2020 ne transmite calmitate, liniște și optimism.

Cum aducem nuanța de albastru în viața noastră și cum ne bucurăm de efectele sale?

Un bun mod de a beneficia de stările pozitive transmise de albastru este prin intermediul garderobei. De altfel, camera în care petrecem cea mai mare parte a timpului poate cuprinde o serie de elemente colorate astfel.

În situația în care dorești să introduci albastrul în viața ta într-o manieră subtilă, fără investiții de natură vestimentară sau în propria casă, poți opta pentru un stilou confecționat din lemn într-o nuanță de albastru.

Brandul nostru vine în întâmpinarea ta cu două recomandări de stilouri de lux: stiloul POENARI Office Marin și stilloul POENARI Baron Azure. Ambele sunt realizate manual, cu atenție la fiecare detaliu în parte. Întrucât, în ziua de astăzi, stiloul este mai mult decât un instrument de scris, fiind considerat și o amprentă a rafinamentului, cele două modele pe care ți le recomandăm sunt alegerea perfectă în cazul în care te-ai hotărât să testezi puterea pe care culoarea de albastru clasic o are asupra stării proprii.

Mai mult decât atât, îți oferim posibilitatea de a personaliza stiloul ales cu mesajul dorit, în așa fel încât să începi fiecare zi în parte cu o doză suplimentară de entuziasm. Ție ce stări, sentimente și reacții îți inspiră culoarea anului 2020?

Lăsați un comentariu