Ce caracteristici trădează scrisul de mână aproape indescifrabil?

Ce caracteristici trădează scrisul de mână aproape indescifrabil?

Cu siguranță, multe persoane își amintesc cu nostalgie de anii copilăriei, în care atât părinții, cât și profesorii ne îndemnau să scriem cât mai frumos cu stiloul. Totuși, fiecare dintre noi își formează propriul stil de scriere, care suferă numeroase modificări de-a lungul timpului. În anumite cazuri, buclele perfecte și ordonate din școala primară ajung să semene izbitor de mult cu hieroglifele.

De câte ori te-ai confruntat cu imposibilitatea de a înțelege scrisul de mână al doctorilor de pe rețete, bilete sau alte documente medicale? Nu degeaba este și vorba populară „ai un scris urât, ca de doctor”.

Cu toate acestea, vorbim despre oameni elevați, care dispun de cunoștințele necesare spre a ne salva viața, unii fiind adevărate enciclopedii umane. Cât de relevant este faptul că astfel de persoane inteligente au un scris de mână urât?

Ce trăsături trădează acest obicei?

Ei bine, dacă ai un stil de scriere dezordonat, aproape indescifrabil, asta înseamnă că gândești mult mai repede decât pot mâinile tale să scrie. De fapt, creierul este mult mai rapid decât corpul, iar viteza gândurilor este mai mare față de cea a gesturilor.

Scrisul de mână reliefează ceea ce poate fiecare om să facă cu potențialul său genetic și dobândit, așa cum este definit din prismă structurală, respectiv caracterial-atitudinală, dar și ce influență a avut educația sau autoeducația asupra sa.

Conform specialiștilor în arta grafologiei, scrisul urât transmite numeroase caracteristici despre autorul său. Astfel, poate fi vorba despre o persoană dificilă, temperamentală sau instabilă. De asemenea, stilul indescifrabril de scriere ar putea indica și lipsa încrederii în sine sau dovada unor stări de incertitudine.

Scrisul ilizibil este, în anumite situații, un bun indicator al persoanelor nonconformiste, care nu respectă standardele impuse și care doresc să fie apreciate pentru propriile merite. De multe ori, avem în discuție oameni caracterizați prin creativitate, excentricitate și trăiri interioare destul de puternice. Dintre personalitățile ilustre din istorie care făceau parte din această categorie, amintim: Beethoven, Freud, Picasso și Paganini.

Brandul nostru încurajează scrisul de mână, aceasta fiind o activitate extrem de benefică pentru psihic, motiv pentru care îți oferim zilnic șansa de a-ți îmbunătăți stilul de scriere cu o gamă de stilouri de lux, confecționate din lemn. Află în continuare ce impact are acest obicei asupra noastră:

- dezvoltă și îmbunătățește creativitatea, favorizând o formulare mai bună a frazelor

- ne ajută să ne odihnim mai bine în timpul somnului, întrucât permite înțelegerea evenimentelor de peste zi dintr-o altă perspectivă

- îndepărtează stresul, prin reducerea cortizolului (denumit și hormonul stresului)

- îmbunătățește starea de bine, servindu-ne ca o adevărată formă de terapie

- stimulează memoria, limbajul și gândirea, prin activarea unor regiuni din ambele emisfere cerebrale

- îmbunătățește coordonarea creierului stâng cu cel drept, dezvoltând dexteritatea.

 

Așadar, indiferent dacă ai un scris citeț sau nu, te sfătuim să practici cât mai des o astfel de deprindere, în special datorită beneficiilor semnificative pe care ni le oferă. Alege-ți stiloul de lux favorit de pe www.poenari.ro și transpune-ți gândurile pe hârtie. Nu se știe niciodată unde te pot duce acestea!

Lăsați un comentariu