Ce ar trebui să mai știi despre nuanța cernelei pe care o folosești?

Ce ar trebui să mai știi despre nuanța cernelei pe care o folosești?

Dacă ai citit articolul nostru precedent, cu siguranță ai aflat ce caracteristici transmite nuanța cernelei despre personalitatea ta. Totuși, știi și în ce mediu este mai frecvent utilizată sau ce implicații istorice are?

Hai să vedem în continuare:

Cerneala neagră indică profesionalism, nu-i așa? Ei bine, această culoare este, de obicei, întâlnită în mediul de afaceri.

Mai mult decât atât, cerneala neagră este deseori obligatorie pentru semnarea documentelor legale, respectiv pentru completarea anumitor formulare. De asemenea, actele în care predomină cerneala neagră asigură claritatea copiilor, în cazul în care se impune multiplicarea sau scanarea lor.

Cerneala albastră este folosită frecvent, în viața de zi cu zi, îndeosebi în mediul școlar. Ce persoană nu își amintește cu nostalgie de clasele gimnaziale, când nota cu stiloul fiecare învățătură a profesorilor?

Pe de altă parte, specialiștii consideră că această culoare adaugă o notă personală oricărei felicitări, bilet sau scrisoare, oferind un contrast plăcut, alături de nuanța albă a hârtiei. Întrucât nu are o natură atât de oficială, precum în cazul anterior, cerneala albastră ne ajută să ne simțim în largul nostru și să ne relaxăm.

Cerneala roșie ne amintește, la rândul său, de școală. Fie că era vorba despre un calificativ bun, notat în antetul lucrării, fie despre corecturile profesorilor, în mod cert, aceasta rămâne o nuanță vibrantă pentru majoritatea elevilor sau a studenților.

Astfel, cerneala roșie indică autoritatea autorului și este de un real ajutor atunci când vrem să subliniem părțile esențiale ale unui document!

Cerneala verde: cu toate că pare desprinsă din filme, povestea sa este pe cât se poate de fascinantă. În anii de demult, în numeroase țări (îndeosebi în Marea Britanie), se considera că cerneala verde era folosită doar de către anumite categorii de persoane, precum: șefii de stat, șefii serviciilor secrete sau ai grupărilor militare.

În acest fel, informațiile de maximă importanță erau transmise către destinatari, cerneala verde fiind utilizată sub forma unui cod secret, cunoscut doar de către cei implicați.

Cerneala mov este strâns legată de literatură și de scrierile poetice din istorie. De-a lungul timpului, aceasta a fost folosită sub forma unui simbol al puterii divine, dar și al cunoașterii.

De fapt, cerneala mov sau cea purpurie reprezintă punctul de plecare în confecționarea hainelor regale, precum și a celor bisericești, într-o nuanță similară.

 

Ție care culoare a cernelei ți se pare mai interesantă? Orice variantă ai alege, asigură-te că ai alături un stilou care să reflecte nu doar nivelul înalt de profesionalism sau atenția la detalii, ci și respectul pe care îl ai față de propria persoană.

Fie că îți desfășori activitatea în mediul de afaceri, în mediul școlar sau, pur și simplu, scrii de plăcere, un lucru este cert: la noi, vei găsi stiloul potrivit, de care ai nevoie în fiecare zi!

Pe Poenari.ro găsești modele unicate de stilouri de lux, confecționate manual din lemn. Tot ce trebuie să faci este să îți alegi favoritul, iar noi ți-l livrăm direct la tine acasă!

Lăsați un comentariu