Află de ce scrisul devine treptat o plăcere

Află de ce scrisul devine treptat o plăcere

Cu siguranță ai avut momente în care te-ai întrebat: care este motivul sau motivele pentru care oamenii scriu?  Scrisul poate aduce fericire dar și tristețe. Misterul plăcerii de a scrie se află în fiecare ființă. Un univers de cuvinte poate fi folosit pentru a oferi cele mai profunde semnificații.

Cum bine se cunoaște, sensul expresiei: ”o vorbă doare mai tare decât o palmă”, așa forma cuvintelor exprimă mai mult. Ceea ce înseamnă scrisul este general valabil pentru o serie de persoane, senzația de eliberare, precum și sentimentul că cineva ascultă, pot fi doar două din motivele pentru care unii oameni scriu.

De când au început oamenii să scrie și până în ziua de astăzi, acest fapt a îndeplinit reale motive de eliberare psihică și spirituală, o bună metodă prin care oamenii îți exprimă sentimentele.

Oamneii scriu pentru că au nevoie să se rupă de realitatea cotidiană, au nevoie de un refigiu, o portiță de scăpare pe care creativitatea o deschide. Scrisul pune în evidență adevărata valoare a indivizilor, scoate la suprafață diverse laturi plăcute sau mai puțin plăcute ale vieții.

Scrisul ajută oamenii să își concentreze atenția pe un singur subiect, este traseul pe care îl parcurg atunci când ei vor să afle răspunsuri la diverse întrebări. Scrisul ajută posesorul instrumentului de scris să  smulgă din propriile amintiri cele mai profunde emoții, aducând într-un asemenea mod ceea ce deține în interiorul său.

Pasiunea pentru scris se naște scriind și descoperind frumusețea cuvintelor și ceea ce se poate crea mulțumită lor. Scrisul ajută omul să se descopere pe el însuși, să facă o analiză a propriului mod de a gândi și de a percepe viața. Pasiunea pentru scris, în ziua de astăzi, se găsește foarte greu pentru că timpul nu ne permite, circumstanțele și graba continuă căreia suntem supuși ne blochează și ne determină să oferim complet altor aspecte atenția.

Prin scris omul ajunge să se dezvolte intelectual și spiritual. Indiferent de locul, timpul sau modul în care se scrie, atât timp cât actul este tratat cu seriozitate efectul este vizibil de cele mai multe ori.

Omul a gândit și a scris, a șters și a reconstruit ceea ce i-a fermecat viața, a plans, a râs a suspinat, a îngenunchiat și s-a ridicat, a mers mai departe și a considerat că ceea ce a trăit a meritat eforul depus.

Scrisul este eliberare a tensiunii psihice, a cuvintelor ce nu pot fi verbalizate, a cunoștințelor ce doresc a fi asimilate și reproduse. Pasiunea pentru scris este regăsită în oamenii care doresc să ofere lumii propria perspectivă despre anumite evenimente, momente sau lucruri.

Atâtea ființe și principii, atâtea stiluri de a scrie. Suntem diferiți și asta ne aduce mai aproape, în unele momente de cei care ne sunt alături. Pentru a înțelege ce înseamnă această pasiune trebuie să scrii. 

Dacă nu ai timp pentru scris, încearcă să îți faci. Dacă nu știi cu ce să scrii, folosește un stilou, este o modalitate autentică de a înfăptui acest act. Dacă nu știi ce să scrii, ia pauză de la tumultul cotidian și fă o introspecție, vei descoperi aspecte ce nu credeai că le deții în interiorul tău. Dacă nu știi cum să începi, alungă această stare și doar fă-o, pe parcurs te vei detașa de teamă și vei putea relata mult mai multe.

Dă șansa propriei imaginații să curgă prin intermediul unei penițe pe file albe. Scoate la suprafață ceea ce ai în interior, cu siguranță prin acest act te vei putea privi și cu alți ochi, atât pe tine ca persoană, cât și evenimentele din viața ta.

Noi încurajăm scrisul de orice natură și formă. Scrisul ajută la dezvoltarea minții și liniștire a sufletului. Scrisul formează lanțul coerent al evenimentelor, amintirilor și memoriillor.

Lăsați un comentariu