Ești în căutarea unui nou job? Află ce abilități caută angajatorii în 2019

Ești în căutarea unui nou job? Află ce abilități caută angajatorii în 2019

Ocuparea forței de muncă este un proces aflat într-o continuă dezvoltare, motiv pentru care, atunci când îți cauți un nou job, este important să poți ține pasul cu tendințele actuale, dar și cu nevoile angajatorilor. Pe măsură ce firmele concurează în ceea ce privește adaptarea la cerințele resursei umane, abilitățile angajaților evoluează de la o perioadă la alta.

În fiecare an, facultățile și școlile profesionale pregătesc prospeții absolvenți pentru piața muncii, ceea ce face ca ocuparea unui loc de muncă avantajos să se transforme într-o adevărată competiție pentru candidații interesați. Astfel, dacă te pregătești să îți actualizezi CV-ul, încearcă să reflecți acele nevoi, dar și abilități care corespund cu solicitările job-ului care te interesează.

Pentru a rămâne în această competiție, înainte de orice altceva, este necesar să înțelegi ce calități și ce abilități caută angajatorii. În acest sens, ți-am pregătit în rândurile ce urmează principalele aspecte pe care nu trebuie să le omiți:

În primul rând, devine esențial să definim calitățile și abilitățile. Acestea se referă la toate trăsăturile care te definesc atât ca persoană, cât și ca viitor angajat, separând resursa umană mediocră de cea cu adevărat excepțională. De asemenea, trebuie să reții faptul că angajatorii caută abilități relevante pentru o anumită poziție vacantă.

Care sunt acestea? Hai să descoperim în continuare:

Capacitate bună de comunicare: fie că urmează să comunici mai mult verbal sau doar în scris, această abilitate continuă să fie vitală în ceea ce privește succesul profesional.

 O persoană care excelează din acest punct de vedere poate să atragă clienți, să îi motiveze pe ceilalți colegi și să mențină relații de colaborare fructuoase pentru firmă. Totodată, o bună capacitate de comunicare presupune și înțelegerea, respectiv oferirea de feedback-uri constructive.

Capacitatea de rezvolvare a problemelor: companiile au întotdeauna nevoie de persoane descurcărețe, care pot să soluționeze cu ușurință orice tip de probleme apar.

Astfel, angajații de acest gen aduc un plus firmei, valoare reală și măsurabilă pentru aceasta.

Gestionarea eficientă a timpului: atunci când vine vorba despre timp, ei bine, știm cu toții cât de repede se scurge și cât de insuficient pare. Așadar, gestionarea eficientă a timpului devine o capacitate extrem de populară în ultimii ani, pe care orice angajator o apreciază la resursa sa umană.

Fie că avem în vedere respectarea cu strictețe a termenelor limită, prioritizarea sarcinilor în funcție de necesitate sau finalizarea proiectelor într-un timp scurt, cu siguranță vei fi apreciat de către echipa de recrutare dacă excelezi la acest capitol.

Buna organizare a task-urilor: indiferent de domeniul profesional spre care îți dorești să te îndrepți, abilitățile organizaționale sunt extrem de solicitate. Companiile, îndeosebi cele de dimensiuni mari, sunt mereu în căutarea unor persoane care știu să se organizeze și care pot să rezolve cu eficiență orice sarcină.

Aptitudini colaborative: la ora actuală, munca în echipă este un aspect critic în majoritatea organizațiilor, deoarece eforturile comune conduc la îndeplinirea obiectivelor cheie ale firmei. Dacă poți colabora cu cei din jur cu ușurință, atunci orice angajator va fi norocos să faci parte din echipa sa.

Onestitatea: chiar dacă este vorba despre relațiile de la locul de muncă sau despre cele cu persoanele apropiate din viața ta, onestitatea și sinceritatea vor rămâne întotdeauna un set de calități care îți vor aduce aprecierea celor din jur și care te vor ajuta să câștigi încrederea tuturor. De obicei, antreprenorii doresc să se poată baza pe proprii angajați, încredințându-le acestora propria afacere, ceea ce necesită, fără doar și poate, o relație profesională născută din încredere mutuală.

Loialitatea:nimeni nu își dorește să investească timp și resurse în pregătirea unei persoane care, în scurt timp, va alege oferta altei companii, nu-i așa? Așadar, loialitatea devine o calitate care trebuie să se regăsească atât în CV-ul tău, cât și în atitudinea personală.

Determinarea: în situația în care te consideri o persoană determinată, hotărâtă să își îndeplinească task-urile cu succes, atunci trebuie să știi că aceasta este o abilitate, dar și o calitate populară în rândul angajatorilor. De fapt, fiecare companie are nevoie de oameni determinați, care să contribuie la atingerea obiectivelor, lucrând cu pasiune și implicare.

Creativitatea: fiind o sursă generatoare de idei inovatoare, de apreciere și de posibilități de rezolvare a tuturor problemelor ce apar, creativitatea se numără și pe lista celor care recrutează candidații. Atunci când această abilitate te caracterizează, progresul profesional nu va întârzia să apară.

Încrederea în sine: în cazul în care  un candidat nu crede suficient în sine și în propriile sale forțe, mai ales dacă dispune de un amestec unic de abilități, competențe și trăsături, oricărui angajator îi va fi destul de greu să creadă, la rândul său, în acesta. Așadar, candidatul este cel care trebuie să fie încrezător în propriile puteri, asigurând managerul că va beneficia de numeroase avantaje.

Atitudinea pozitivă: indiferent de celelalte abilități sau calități pe care le deții, devine esențial să te bucuri și de o atitudine pozitivă. Nimănui nu îi plac persoanele negativiste, care atrag în jurul său doar energie negativă. Nu spune nimeni că trebuie să privești viața doar în roz, fără a pune problemele pe primul loc, însă asta nu înseamnă că din când în când nu te poți bucura de lucrurile mărunte, oferindu-le celor din jur un zâmbet sau o încurajare.

Tu te-ai pus la punct cu solicitările pe care angajatorii le au cu privire la posturile vacante? Ei bine, dacă încă nu ai luat în calcul toate aceste aspecte, nu este cazul să te îngrijorezi: încearcă doar să nu le omiți atunci când îți pregătești CV-ul sau discursul pentru interviu.

Până la urmă, trebuie să fii pe cât se poate de natural și să îți scoți în evidență atuurile profesionale și personale de care dispui. Între timp, dacă îți dorești ca rafinamentul să se alăture abilităților proprii și să te reprezinte ca o carte de vizită permanentă, te așteptăm pe www.poenari.ro cu modele unicate de stilouri de lux, confecționate din lemn, cu ajutorul cărora poți face o impresie bună la interviuri și îți poți pune ideile în ordine atunci când îți redactezi CV-ul.

Lăsați un comentariu