4 autori faimoși și ale lor stilouri. Vezi care sunt poveștile marilor scriitori, ce au rămas în istorie datorită lucrărilor scrise din suflet!

4 autori faimoși și ale lor stilouri. Vezi care sunt poveștile marilor scriitori, ce au rămas în istorie datorită lucrărilor scrise din suflet!

Poate că există un secret care să dezvăluie cum să scrii cu succes următorul bestseller. Și cu siguranță nu este vorba despre achiziționarea celui mai nou computer sau poate cea mai recentă aplicație. Pentru a scrie un roman excelent, pe placul oamenilor, necesită o abordare mai onorabilă și clasică, cum ar fi scrierea cu un stilou.

Unii dintre cei mai mari autori ai canonului nostru literar se bazează pe un stilou de încredere pentru a-și nota miile de gânduri. De la Mark Twain la Christopher Paolini, cei mai venerați autori din ultimii 200 de ani, au fiecare câte o recomandare diferită pentru stilou. Vei descoperi ce autori celebri campionează procesul de scriere analogică. Vezi care sunt instrumentele de scris pe care aceștia le-au folosit pentru crearea operelor ce le-au lăsat moștenire întregii lumi!

1. Mark Twain - Conklin Crescent Filler

Influența lui Mark Twain asupra canonului literar american nu poate fi subestimată - el apare în aproape fiecare program de învățământ liceal din Statele Unite. Este amintit pentru faptul că a fost un aboliționist și un critic timpuriu al rasismului instituționalizat. Cu romanul său “Aventurile lui Huckleberry Finn” a schimbat pentru totdeauna modul în care americanii vedeau sclavia. Huckleberry Finn a fost extrem de controversat și considerat unul dintre cele mai austere cazuri de cenzură din literatură. De multe ori a trecut pe listă ca una dintre cele mai interzise cărți din sistemul școlii americane. Cu toate acestea, ceea ce nu se știe în mare parte despre Twain este faptul că el a fost o influență proeminentă în industria stilourilor. Twain, a fost un mare susținător și a promovat  nou-inventatul Conklin Crescent Filler.

Interesul lui Twain pentru știință și tehnologie a stârnit o relație cu compania stiloului Conklin Crescent încă de la începutul anilor 1900. Până la începutul secolului XX, aproape toate stilourile clasice au fost înlocuite, un proces dezordonat, care a necesitat timp. Roy Conklin și-a propus să schimbe jocul, începând compania cu auto-umplere Fountain Pen Company în 1898. În 1901, a schimbat numele companiei în Conklin Pen Manufacturing Co. și, în cele din urmă, a patentat Conklin Crescent Filler Pen doi ani mai târziu. Twain era dornic să sprijine conjunctura și a devenit rapid un purtător de cuvânt al companiei.

Ceea ce a făcut ca Conklin Crescent Filler să fie unic în momentul lansării sale a fost mecanismul de umplere intern. Rezervorul stiloului conținea o semilună încorporată. Când acest mecanism a fost deprimat, fiind înlocuit cu un săculeț de cauciuc. Această acțiune a creat un vid, permițând extragerea cernelii prin intermediul nervului. Odată ce semiluna a fost eliberată, cerneala s-a mutat apoi în sacul de acumulare umplând în cele din urmă stiloul.

2. Sir Arthur Conan Doyle - Parker Duofold

Nu există niciun mister când vine vorba despre instrumentului pe care Sir Arthur Conan Doyle l-a folosit pentru a crea celebrele povești ale lui “Sherlock Holmes”. (Nu, nu este o lupa.) Doyle a scris patru romane ale lui Sherlock Holmes canonizate și 56 de nuvele în timpul vieții sale. Experiența sa în țesut de indicii tacite i-a adus o audiență dedicată la nivel mondial, care se întinde de peste un secol. De la crearea sa în anii 1890, seria “Sherlock Holmes” a fost adaptată în nenumărate filme și episoade TV. Doyle a continuat să scrie pe la sfârșitul secolului, când industria stilourilor și ale creionului a început să se dezvolte. Nu este șocant că a devenit un fan al acestora.

Instrumentul de scris preferat al lui Doyle a fost un stilou Parker Duofold. Compania Parker Pen laudă Duofold ca „referință în stilouri.” Duofold este unul dintre modelele originale ale Parker create la începutul anilor 1920. La fel ca Michelangelo în formă de David dintr-un bloc de marmură, Parker Duofolds este turnat dintr-un singur bloc solid de acril. Alte douăzeci de componente de înaltă calitate completează detaliile stiloului.

3. H. P. Lovecraft - Waterman

Iubitul scriitor de romane de groază și ficțiune Howard Phillips Lovecraft a cedat la una dintre cele mai grele sorți pe care un scriitor le poate îndura: niciodată nu a fost creditat pentru geniul său în timpul vieții sale. Niciuna dintre cărțile sale nu a fost publicată în viață, iar din această cauza Lovecraft a murit sărac lipit. Poveștile și corespondența lui erau împrăștiate pe ediții vechi ale revistelor, destinate a fi uitate. Din fericire, câțiva dintre prietenii săi au intervenit pentru a păstra amintirea scriitorului. După ce Lovecraft a murit, prietenii săi August Derleth și Donald Wandrei au format firma editorială Arkham House, numită după orașul fictiv al “Noua Anglie” al lui Lovecraft și ulterior au făcut referire în seria de benzi desenate “Batman” a lui Bob Kane. Intenția lor expresă a fost să strângă și să publice lucrările autorului lansându-le sub formă finală de cărți complete.

Lovecraft a  îmbrățișat ideea de a scrie cu stilourile, deoarece acestea semnifică un trecut analogic care a fost repede înlocuit de un viitor mecanism. Conform corespondenței sale extinse, Lovecraft s-a bucurat de selecția atentă a stilourilor sale. Într-o scrisoare din 1926 către mătușa sa, el a scris despre experiența sa achiziționând un stilou: „Nu am scăpat din magazin până când un Waterman de 6,25 USD a ajuns în buzunarul meu – o completare modernă corespunzătoare tipului antic de 6,00 USD pe care l-am cumpărat în 1906 ". Un biograf al lui Lovecraft a remarcat că a fost incredibil de particular în ceea ce privește stilourile pe care le-a folosit: "A folosit un stilou, ales cu cea mai mare grijă, până când s-a uzat ... Trebuia să aibă doar un fel de flux, corect, de cerneală , modelându-se în mână într-un asemenea mod ... Trebuia să fie și un “black Waterman”; Un stilou de altă culoare ar fi fost de neconceput. Deși nu a afirmat niciodată care este Waterman pe care îl preferă, este posibil să fi fost Perspectiva Waterman, desigur, plină de cerneală neagră pentru a se potrivi cu comportamentul său sobru.

4. Anne Frank - Montblanc Meisterstück

Anne Frank a marcat una dintre cele mai întunecate epoci din istorie cu un stilou cu pompiță și jurnalul ei de încredere, Kitty. Desigur, Kitty a devenit ceea ce este astăzi apreciat ca “Jurnalul unei fete tinere a lui Anne Frank”. Cronica despre experiența Annei ascunsă în anexă a fost publicată în peste 60 de limbi și i-a câștigat un loc printre cei mai mari scriitori din toate timpurile. În timp ce stiloul cu pompiță nu a supraviețuit celui de-al doilea război mondial, cuvintele pe care le-a dăruit acesta încă trăiesc, atingând inimile a milioane de oameni din întreaga lume.

Se speculează pe larg că Anne a folosit un stilou Montblanc pentru a-și scrie jurnalul - un stilou care se zice că a fost distrus într-un incendiu. Ea a primit instrumentul ca un cadou în ziua în care a împlinit 9 ani. Vă puteți imagina elevul de clasa a 4-a care are un stilou de 200 USD în rucsac? Deși modelul exact pe care l-a folosit nu a fost confirmat, este probabil un Meisterstück, unul dintre cele mai populare modele ale perioadei. Montblanc lansează o ediție limitată Meisterstück pentru a onora autori celebri în fiecare an, astfel încât patronii secolului XXI așteaptă cu nerăbdare crearea unui instrument în onoarea Annei Frank.

Mai sunt o mulțime de autori faimoși care au folosit stiloul pentru marile creații pe care le-au oferit întregii lumi precum: Ernest Hemingway – Montegrappa, Graham Greene - Parker Duofold, Simone de Beauvoir - Sheaffer Snorkel și Esterbrook J,  Dylan Thomas - Parker 51, Harper Lee și ale sale stilouri, Peter Straub – Visconti, Salman Rushdie - Vintage Fountain Pens, Stephen King - Waterman Hémisphere, și mulți alții.

În ziua de astăzi, în România, personalitățile preferă stilourile Poenari, făurite cu finețe și precizie. Stilourile Poenari sunt unice, fabricate din lemn și lucrate manual. Bijuterii ale zilelor noastre, aceste stilouri aduc bucurie în sufletele celor ce le mânuiesc clipă de clipă.

Lăsați un comentariu