23 Ianuarie: Ziua Internațională a Scrisului de Mână

23 Ianuarie: Ziua Internațională a Scrisului de Mână

În fiecare an, pe data de 23 ianuarie, este sărbătorită Ziua Internațională a Scrisului de Mână. Întrucât trăim într-o lume în care scrisul de mână nu mai reprezintă o formă de comunicare atât de importantă ca în trecut, această dată a fost stabilită cu principalul scop de a ne aminti fiecăruia dintre noi atât de frumusețea, cât și de unicitatea unei forme de artă: caligrafia.

Sărbătoarea coincide, de altfel, și cu ziua de naștere a celebrului John Hancock, care și-a câștigat notorietatea cu ajutorul semnăturii sale din cadrul Declarației de Independență a Statelor Unite ale Americii.

În realitate, nu există niciun motiv oficial pentru a sărbători Ziua Scrisului de mână. Totuși, aceasta a fost instituită pentru ca oamenii să poată aprecia o astfel de artă. De fapt, sărbătoarea se referă la individualitatea caligrafiei și la ceea ce transmite scrisul de mână despre fiecare persoană în parte.

Într-o societate dominată de inteligența artificială, este important să nu uităm de valoarea pe care scrisul de mână o are, dar și de cât de mult ne-am putea baza pe această formă de comunicare, în absența tehnologiei.

Istoria Zilei Internaționale a Scrisului de Mână

În jurul anului 1977, atunci când arta scrisului de mână a încetat să mai reprezinte o abilitate necesară, Asociația Producătorilor de Instrumente de Scriere (cunoscută și ca WIMA) a decis să facă ceva în acest sens. Astfel, aceștia au inventat Ziua Scrisului de Mână.

De ce 23 ianuarie? Ei bine, aceasta este data la care John Hancock s-a născut în anul 1737. Cu toate că era un comerciant de seamă, om de stat, un adevărat patriot, dar și o figură emblematică a Revoluției Americane, John Hancock este cunoscut îndeosebi datorită faptului că este primul care a semnat Declarația de Independență din SUA.

Conform celor de la WIMA, scrisul de mână ne permite să fim autentici și artiști într-o societate în care dispozitivele electronice, precum tabletele, telefoanele și computerele sunt utilizate ca o formă principală de comunicare. La urma urmei, dacă facem un pas în trecut, vom constata faptul că scrisorile scrise de mână sunt cele care au dat naștere unor relații de dragoste impresionante, revoluții, războaie și alte evenimente semnificative din istorie.

Cum putem sărbători Ziua Internațională a Scrisului de Mână?

Există numeroase lucruri pe care le putem face în fiecare an, pe data de 23 ianuarie. În primul rând, ne putem aminti de cele mai relevante documente din lume, care au fost scrise în acest mod.

De asemenea, în această zi, putem afla mai multe despre persoanele din jurul nostru, cu ajutorul scrisului lor. Dacă ne gândim bine, caligrafia este la fel de unică pentru o persoană, așa cum este și amprenta digitală.

Să nu uităm nici de propriul scris. Unii oameni consideră fie că nu scriu suficient de citeț, fie că maniera de scriere nu este întocmai reprezentativă pentru propria persoană. Astfel, cu ocazia Zilei Internaționale a Scrisului de Mână, poți încerca să îmbunătățești acest aspect. Te așteptăm pe www.poenari.ro cu stilouri de lux, confecționate din lemn, care te vor ajuta să obții un scris de mână impresionant și să sărbătorești data de 23 ianuarie cu un instrument de scris unic.

Lăsați un comentariu