TOP 3 personalități ilustre care au semnat în Cartea Centenar cu stiloul POENARI

TOP 3 personalități ilustre care au semnat în Cartea Centenar cu stiloul POENARI

Anul 2018 a semnificat un moment important în istoria țării noastre, fiind An Centenar. Astfel, personalitățile ilustre ale României au recreat, cu acest prilej, „Cartea de Aur” a Serbărilor Unirii, cea originală datând din anul 1929.

Noua „Carte Centenar” a fost realizată în similitudine cu modelul inițial, însă totuși cu elemente caracteristice noi, având o personalitate distinctă și individualizată comparativ celei din anul 1929, urmând a fi păstrată în patrimoniul Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia.

Ceremonia de semnare în Cartea de Aur a Centenarului a fost un eveniment organizat de către Consiliul Județean Alba, într-un frumos parteneriat cu Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia. Volumul nou creat a fost așezat pe data de 1 decembrie în Sala Unirii, alături de modelul după care a fost recreat, dar și alături de stiloul unic care a servit antologiei de semnături - o ediție special dedicată acestui moment de istorie.

Ajutând la celebrarea primilor 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri din anul 1918, POENARI le-a pus la dispoziție celor mai semnificative personalități ale țării un stilou unic, realizat din lemnul gorunului lui Horea. Astfel, stiloul POENARI a intrat împreună cu Cartea de Aur a Centenarului în colecția Muzeului Național al unirii din Alba Iulia.

Realizând un stilou pe cât se poate de deosebit, pentru a marca o urmă de istorie a țării, brandul nostru a ajutat la consolidarea unei punți între trecut și viitor, utilizând o ramură din gorunul lui Horea, lemn ce are o vechime de peste 400 de ani (aflat în cadrul Cimitirului Eroilor din satul Țeblea, județul Hunedoara).

De asemenea, POENARI a personalizat un număr de 101 stilouri, începând cu un astfel de instrument de scris dedicat anului 1918 și până la cel aferent anului 2018, dăruindu-i Custodelui Coroanei – principesa Margareta încă un stilou, realizat din lemn de măslin.

Care sunt cele mai ilustre nume care s-au semnat în Cartea Centenar cu stiloul ce poartă amprenta brandului POENARI?

Primul semnatar al volumului a fost președintele României, Klaus Iohannis. Acesta este de părere că evenimentul la care a luat parte ne ajută nu doar să comemorăm momentele de mândrie din istoria țării, ci și să creștem prestigiul României, sugerând poporului că nu este vorba despre o simplă carte scrisă de înaintași, ci despre o cronică aflată într-un proces continuu de completare.

Cel de al doilea semnatar în Cartea Centenarului a fost Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, eveniment care, la rândul său, s-a desfășurat în Salonul Sfinților Români din Reședința Patriarhală. Acesta a primit unul dintre stilourile unicat din seria „Stilourilor Centenar” realizate de brandul nostru, instrumentul fiindu-i înmânat chiar de către directorul Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia – Gabriel Rustoiu.

Principesa Margareta – custodele Coroanei Regale a țării a reprezentat Familia Regală la festivitatea de semnare în Cartea Centenar, ceremonie desfășurată în Sala Regilor de la Palatul Elisabeta.

Printre aceste personalități, stiloul Poenari le-a folosit și altor nume importante ale țării pentru a semna în Cartea de Aur a Centenarului, astfel cum sunt: președintele Academiei Române, primul ministru al României, veterani de război, președintele Senatului, precum și alți membri ai familiei regale a României și nu numai.

Îți dorești și tu un stilou unic, care să îți ofere eleganța necesară? Te așteptăm pe www.poenari.ro cu o colecție rafinată de stilouri de lux, confecționate din lemn, în funcție de preferințele tale. Nu ezita să ne contactezi pentru a afla mai multe detalii despre astfel de instrumente de scris inedite!

Lăsați un comentariu