Principalele calități definitorii pentru un lider de top. Câte din acestea te reprezintă?

Principalele calități definitorii pentru un lider de top. Câte din acestea te reprezintă?

Fiecare persoană are o perspectivă proprie asupra ideii de lider, însă maniera în care John C. Maxwell definește un astfel de conducător este pe cât se poate de sugestivă pentru noi toți: Un lider este cel care cunoaște calea corectă, merge pe acel drum și le arată și celorlalți drumul pe care trebuie să îl urmeze.

Așadar, indiferent de cum considerați că ar trebui să fie un conducător de top, acesta se poate dovedi un adevărat factor diferențial între succesul, respectiv eșecul companiei. Cu alte cuvinte, un lider bun deține o viziune orientată asupra viitorului și știe pe deplin cum să își transforme ideile în povești de succes în lumea reală.

În cadrul acestui articol, vă prezentăm principalele trăsături care definesc pe deplin un lider, astfel încât să vă puteți îmbunătăți stilul propriu de conducere:

1. Onestitatea și integritatea

Cel de al 34-lea Președinte al Statelor Unite ale Americii, Dwight D. Eisenhower, era de părere că: „Principala și cea mai supremă calitate a unui conducător este, fără îndoială, integritatea.”

De fapt, fără această trăsătură, niciun succes real nu poate fi atins, indiferent de mediul de lucru. Așadar, onestitatea și integritatea constituie primele caracteristici care ar trebui să vă reprezinte în poziția de lider pe care o ocupați.

Cum vă puteți aștepta ca persoanele din subordine să fie cinstite, atunci când vă lipsesc aceste aspecte definitorii din stilul propriu de conducere?

2. Încrederea în sine

Spre a deveni un manager eficient, este necesar să debordați de încredere în propriile forțe, astfel încât ceilalți să vă respecte și să vă urmeze în atingerea obiectivelor.

3. Pasiunea și determinarea

Indiferent de situația cu care vă confruntați în cadrul unei companii, angajații au tendința de a prelua din caracteristicile insuflate de către propriul lider. Astfel, atunci când doriți ca echipa dumneavoastră să fie determinată și pasionată de munca pe care o întreprinde, atunci aceste trăsături trebuie să vă reprezinte întru-totul.

De asemenea, le veți transmite angajaților o energie pozitivă în fiecare zi, ceea ce va permite îndeplinirea cu succes a task-urilor, respectiv obținerea unor performanțe conform așteptărilor.

4. Creativitatea și spiritul inovativ

Ce anume diferențiază un conducător de ceilalți membri din echipa sa? Conform convingerilor lui Steve Jobs, unul dintre cei mai mari vizionari ai timpurilor noastre, inovația este esențială în acest sens.

Așadar, pentru a obține rezultate cât mai bune, un lider va fi caracterizat prin creativitate, precum și prin inovație, simultan. Cu ajutorul celor două trăsături definitorii, echipa proprie se va diferenția, la rândul său, de competitori.

5. Empatia

Ultima caracteristică, însă nu și cea mai puțin relevantă, este empatia. Prin urmare, liderii de top sunt empatici atunci când vine vorba de nevoile membrilor echipei lor, acordându-le atât încrederea, cât și atenția de care aceștia au nevoie pentru a se dezvolta pe plan profesional.

Totodată, le puteți arăta propriilor angajați că sunt valoroși pentru firmă, remunerându-i atunci când merită. În acest sens, vă puteți folosi de cadourile corporative, așa cum sunt stilourile de lux, confecționate din lemn, disponibile pe site-ul nostru,www.poenari.ro, care transmit profesionalism și rafinament.

Spre a deveni un bun conducător, este esențial să dispuneți de toate aceste calități pe care vi le-am prezentat mai sus. Nu uitați că liderii sunt acele exemple bune de urmat de către ceilalți. Lăsați-vă creativitatea, inovația, dar și spiritul antreprenorial să funcționeze împreună, totul pentru a dobândi succesul pe plan profesional.

Lăsați un comentariu
Comentarii
07.07.2021 23:41
cititi si aici, mai multe:

https://neculaifantanaru.com/calitatile-unui-lider.html