Cum să alegi un stilou frumos?

Cum să alegi un stilou frumos?

Stiloul Poenari este cunoscut pentru eleganța designului său și noblețea materialelor sale. Alegerea unui stilou nu este un act atât de banal, deoarece stiloul este un instrument de scris care există de foarte mult timp, dar și-a păstrat autenticitatea chiar și într-o societate modernă în care lumea obiectelor de scris este destul de vastă.

Iată sfaturile noastre pentru alegerea unui stilou frumos:

Criteriile de selecție

Atunci când vine vorba de alegerea unui stilou frumos, este de la sine înțeles că nu ne gândim la orice tip de stilou. Potrivit specialiștilor, obiectul nostru de scris este un instrument de recunoaștere socială. Dacă este pentru un cadou, bazat pe principiul că stiloul este un obiect social, vă recomandăm să optați pentru un cadou memorabil. Fiecare stilou vă duce într-un univers senzorial diferit și întărește aspectul nobil și prestigios al acestuia. 

Confort

Confortul este, ca în cazul oricărui obiect utilitar, o bază necesară pentru alegerea unui produs. Trebuie să vă întrebați dacă aveți un scris de mână mai mic, destul de mare, cursiv sau lent? De exemplu, dacă ne place confortul scrisului, ne vom concentra mai mult pe, penița acestuia. Penițele stilourilor Poenari sunt disponibile în trei variante de grosime a scrisului:
-tip F (Fine) cu scris subțire 0,5 mm, recomandată pentru scris cursiv-lent,
-tip M (Medium) cu un scris de 0,6-0,7 mm, recomandată pentru scris cursiv,
-tip B ( Broad) cu scris de 0,8 mm, recomandată atât pentru scrisul cursiv cât și pentru semnături.

Este esențial să ținem cont de acest aspect pentru simplul motiv că un stilou ne însoțește foarte mulți ani, poate chiar și toată viața.

Simbol social

Un stilou bine conceput, a cărui lucrare este fin adaptată mâinilor noastre, este un simbol! Dar nu orice simbol, ci unul social, pe care este posibil să trebuiască să-l arătăm sau chiar să-l prezentăm. De exemplu, ce simbol mai frumos decât să ții în mână un stilou care inspiră atât o precizie cât și o eleganță de a scrie?

Dar asta nu e tot, pentru că este, de asemenea, important să ne amintim că în unele familii, stiloul este transmis din generație în generație, ridicându-l la rangul de obiect prețios. La fel ca o bijuterie, un stilou frumos trebuie văzut și prin această perspectivă.

Tendințe

Ca în toate domeniile, stilourile sunt supuse tendințelor dar un stilou lucrat manual rămâne o operă de artă, iar atunci când decidem să alegem un astfel de instrument de scris depășim cu mult limitele tendințelor „de bază”.

Scrisul cu un stilou nu va muri niciodată și alegerea unui model unic este mai esențială ca niciodată. Într-o epocă în care ne petrecem majoritatea zilelor conectându-ne pe suportul digital, ne place să luăm notițe scrise cu mâna. Urmărirea fluxului de cerneală din stilou pe măsură ce sunt scrise cuvintele ne permite să ne reconectăm cu noi înșine, să încetinim ritmul gândurilor noastre și să reflectăm la ceea ce scriem. Astfel, scrisul devine o adevărată plăcere!

Stiloul Poenari reunește tot ceea ce poate reprezenta un stilou frumos. Compus din materiale nobile și ușurință în scris, îl putem numi și încadra cu toată încrederea în categoria unui stilou „frumos”.

Lăsați un comentariu