Cum alegem cel mai potrivit stilou pentru copilul nostru

Cum alegem cel mai potrivit stilou pentru copilul nostru

Scris inestetic, pete de cerneală pe hârtie, foi rupte și zeci de stilouri noi. Toate aceste provocări sunt cauza unui instrument de scris neadecvat.


Toți părinții au așteptări de la copiii lor atunci când vine vorba de scrisul de mână. Încă din clasele primare, cei mici sunt îndemnați să scrie cât mai frumos posibil și să utilizeze un stilou. Profesorii îi încurajează pe elevi să folosească penița în locul pixurilor, deoarece aceasta înfrumusețează caligrafia și facilitează scrierea cursivă. În mod contrar pixurile sunt mai greu de manevrat și pot deforma scrisul.


Avantajele stiloului


În primul rând, penița nu alunecă pe hârtie așa cum o face pixul, iar acest lucru va face ca scrisul să fie curat și aranjat. O foaie frumos scrisă este atractivă vizual și satisfăcătoare, iar felul în care scriem spune multe despre noi. Dacă acesta este elegant și îngrijit, cu siguranță elevii vor fi priviți într-o lumină mai bună de către învățătorii lor, iar încrederea în sine va crește.


Apoi, procesul de învățare a scrierii este fundamental pentru dezvoltarea psihomotorie a copilului. Scrisul cu un stilou stimulează dexteritatea și ajută la controlarea mișcărilor, mobilizează folosirea diferitelor părți ale creierului și astfel, ajută la menținerea sănătății cerebrale, dar și la îmbunătățirea memoriei.


În plus, scrierea cu un stilou ajută la extinderea creativității, datorită lejerității peniței de a așterne cuvintele pe hârtie. Instrumentul de scris potrivit oferă libertate gândurilor. De asemenea, un design plăcut îi poate inspira pe cei mici și poate să impulsioneze procesul creativ.


Un alt avantaj al scrisului cu un stilou este faptul că îi face pe copii să își dezvolte o personalitate ordonată și să fie mai responsabili. Gradul de răspundere crește, întrucât instrumentul trebuie folosit cu atenție pentru a nu fi deteriorat și necesită o îngrijire aparte. Pentru a se păstra, acesta trebuie curățat de cerneala care se usucă în peniță. Astfel, copilul învață să aibă grijă de stiloul său și să creeze o legătură mai aparte cu instrumentul de scris.


Alegerea stiloului potrivit pentru cei mici este un aspect important, întrucât aceștia îl folosesc aproape zilnic la școală. Trebuie să ținem cont de câteva aspecte esențiale pentru a alege instrumentul de scris ideal, care îl va face pe copil să scrie cu plăcere.


De ce trebuie să ținem cont atunci când cumpărăm un stilou pentru cel mic?


Este important ca instrumentul folosit pentru a scrie să fie comod atunci când este utilizat și să nu lase urme inestetice de cerneală pe hârtie. Acest lucru nu se va întâmpla în cazul produselor de o calitate superioară, pentru realizarea cărora s-a acordat o atenție deosebită.


De asemenea, acesta trebuie să fie ușor. Un stilou prea greu poate îngreuna scrierea și chiar să îi obosească pe cei mici. Designul este și el important, întrucât trebuie să se potrivească mâinilor mici ale copiilor. Un stilou prea mare sau prea butucănos poate fi incomod și să îngreuneze scrisul.


Apoi, materialul utilizat pentru confecționarea peniței trebuie să fie rezistent, pentru că cei mici au tendința să scape stiloul din neatenție. În urma impactului, instrumentul poate fi distrus și necesită să fie înlocuit. Un stilou de calitate superioară va face față șocurilor și va avea o viață mai lungă. Penița stilourilor Poenari este realizată din oțel placat cu aur, cu vârful din iridiu, fiind rezistentă și durabilă.


Pe urmă, copiii tind să pună prea multă presiune pe peniță, iar acest lucru poate să lase urme inestetice de cerneală pe foaie sau chiar să afecteze în timp vârful stiloului. Există diferite tipuri de penițe, realizate din diverse materiale, potrivite pentru diferite situații. De asemenea, rezistența și duritatea unei penițe țin de calitatea produsului. Cele mai slab calitative sunt foarte elastice și subțiri. O peniță rigidă și ușor flexibilă este cea mai bună variantă.


Cel mai potrivit stilou în funcție de grosimea de scriere


Grosimea de scriere a unui stilou este și ea importantă și trebuie să se potrivească tipului de scriere al copiilor. Așadar, pentru un scris mic, se recomandă un stilou cu penița Fine sau subțire. Penița mai mare este recomandată abia după ce s-au asimilat tainele scrisului de mână, fiind potrivită pentru un scris cursiv. În plus, penița mai subțire este ideală pentru un scris lent, specific celor mici care abia învață să dea formă literelor.


Cum trebuie să fie stiloul perfect?


Prin urmare, stiloul cel mai potrivit pentru un cei mici trebuie să fie ușor, să ofere comoditate în timpul scrierii, să fie realizat din materiale de o calitate superioară întrucât poate fi stricat cu ușurință și să aibă un design plăcut care să fie atrăgător pentru copii.
O variantă potrivită ar fi stilourile Poenari din gama Alpha 25 pentru că au o dimensiune mai mică a peniței și vin într-o multitudine de modele atractive și colorate. Stilourile pot fi alimentate cu ajutorul convertorului sau cu rezerve universale. Rezervele sunt mai ușor de folosit pentru cei mici care pot scăpa călimara cu cerneală.


Un stilou adecvat este esențial pentru copiii noștri, mai ales dacă abia descoperă tainele scrisului de mână. Cu instrumentul potrivit aceștia dobândesc un scris frumos și ordonat, care le va forma personalitatea și simțul răspunderii. Alege un stilou comod, calitativ, durabil și estetic, iar temele nu vor mai fi un chin, ci o plăcere.

Lăsați un comentariu