Alegerea primului stilou - scurt ghid pentru pasionații de scris

Alegerea primului stilou - scurt ghid pentru pasionații de scris

Stiloul, indiferent de forma sa, încă din antichitate a fost un punct de reper în dezvoltarea civilizației. De la clasicele pene înmuiate în cerneală și până la stiloul modern, acest instrument de scris ne-a ajutat să comunicăm, să transmitem informații și să creem opere de artă. Chiar dacă în prezent scrisul de mână a fost înlocuit de tastatură, un stilou reprezintă ceva unic, original, iar însemnătatea sa este recunoscută printre pasionații scrisului de mână.

Alegerea primului stilou poate fi o provocare pentru cele mai multe persoane. Un stilou de lux aduce o însemnătate mai mare decât aceea a unui simplu instrument de scris. Gama de stilouri Poenari poartă o întreagă poveste în spate. Stilourile sunt lucrate manual din lemn, iar varietatea de stiluri și design-uri este impresionantă. Pentru a ajuta pasionații scrisului de mână să își aleagă un stilou, în cele ce urmează am pregătit un scurt ghid despre aspectele care trebuie luate în considerare la achiziția primului stilou.


De ce să cumpărați un stilou Poenari?

Stilourile Poenari sunt originale, fiind mai mault decât un simplu instrument de scris. Un astfel de instrument de scris va fi ca o carte de vizită a propriei personalități. Sunt confecționate din lemn atent prelucrat, definind un adevărat obiect de artă. Există mai multe game de stilouri Poenari pentru a aduce în valoare mai multe tipuri de personalități. La baza conceptului stilourilor Poenari stă invitația spre latura artistică. Scrierea de mână și modele de stilouri Poenari îndeamnă la creativitate.


Utilizarea stilourilor Poenari

Atunci când este ales primul stilou trebuie să ne gândim și la ce anume vom utiliza stiloul. Dacă este pentru notițe zilnice la birou sau este utilizat pentru a scrie opere de artă. În orice situație, un stilou Poenari reprezintă luxul, originalitatea, arta și rafinamentul. Dacă este vorba despre mediul business și utilizați stiloul pentru a semna contracte, pentru a lua notițe, atunci un astfel de stilou spune mai mult decât 1000 de cuvinte. Alegerea unui stilou original, de lux va demonstra o personalitate puternică, care apreciază lucrurile de calitate. Pentru scriitori, un stilou Poenari va stârni creativitatea, iar cursivitatea scrisului ajută la așternerea gândurilor pe hârtie.


Dimensiunea stiloului

Un alt aspect ce trebuie luat în considerare atunci când alegeți primul stilou este și dimensiunea. Un stilou subțire, va fi potrivit pentru mâinile feminine. În catalogul nostru veți regăsi stilouri potrivite pentru doamne, iar un exemplu este reprezentat de gama de stilouri Poenari Alpha 36. Pentru bărbați sunt recomandate stilourile mai robuste, cu note masculine. Stilourile Poenari Alpha 46 au fost gândite special pentru a evidenția personalitatea puternică a bărbaților. La toate stilourile Poenari se adaugă notele consacrate de originalitate și eleganță.

Penița

Penița este cea mai importantă parte a stiloului; inima lui, în esență. Controlează fluxul de cerneală, grosimea liniei și, în general, rezultatul scrisului de mână. Penița trebuie să vă completeze stilul de scris și este important să vă ușureze procesul de scriere.


Există 2 tipuri principale de penițe – drepte și înclinate. Penițele înclinate sunt ideale pentru cei cu scris de mână înclinat, cursiv. Penițele drepte sunt deosebit de apreciate de cei care își folosesc stiloul pentru a scrie opere de artă.

Penițele din gama de stilouri Poenari sunt din oțel sau aur masiv de 18K. Penițele din oțel tind să se găsească la prețuri mai accesibile, fiind totuși un material rezistent, aurul este rezervat instrumentelor de scris de lux și care se bucură de o calitate superioară. Rezistența în timp este un factor cheie în alegerea dumneavoastră. Pe lângă faptul că penițele din aur masiv sunt ca niște bijuterii în sine, acestea vor rezista formidabil în timp.

Una dintre principalele proprietăți ale aurului fiind aceea că nu este reactiv la substanțele chimice și nu se degradează o dată cu trecerea anilor. Mai mult decât atât, majoritatea penițelor sunt dure și nu oferă o cursivitate în scris. Penițele din aur masiv de 18K, așa cum sunt cele din gama Poenari Alpha 46, sunt flexibile și oferă o experiență de scris unică. Astfel, persoanele pasionate de calligrafie se pot bucura de realizarea unor diversități de linii.


Cerneală la călimară sau rezerve?

Stilourile au nevoie de cerneală. Umplerea stiloului cu cerneală dintr-o călimară se poate simți minunat și ne transportă în timp la ideea de vintage, oferind în același timp o varietate mai mare de tipuri și culori de tipuri de cerneală. Rezervele de cerneală sunt ideale pentru persoanele care utilizează stilourile la birou sau în deplasări de afaceri. Cu toate acestea, stilourile Poenari permit montarea unui convertor care țin cerneala și în același timp nu permit scurgerile.

Estetica stiloului

În cele din urmă, este necesar să ne concentrăm atenția și asupra design-ului unui stilou. Acesta ne va reprezenta personalitatea și preferințele. Fiecare culoare spune câte ceva despre noi ca oameni, de aceea, un stilou ar trebui să ne completeze caracterul. La Poenari, noi am luat în considerare aspectele ce țin de estetica fiecărui stilou. În orice caz, stiloul va fi original prin prisma faptului că noi le confecționăm manual, în Atelierele Poenari.

În concluzie, un stilou ne definește mai mult sau mai puțin personalitatea. Pentru persoanele care își achiziționează prima dată un stilou, ar trebui să fie luați în considerare mai mulți factori. Printre cei mai importanți se numără și rezistența în timp a stiloului și tipul peniței. Un stilou original, de lux, conceput din pasiune va fi ca o bijuterie cu care ne mândrim ori de câte ori este nevoie să scriem de mână. În plus, un asemenea stilou poate lua și forma cadoului ideal. Vă invităm să răsfoiți paginile catalogului nostru de stilouri de lux în magazinul online Poenari.ro pentru mai multă inspirație atunci cand doriți să vă alegeți primul stilou.

Lăsați un comentariu