7 motive care ne determină să utilizăm constant stilourile

7 motive care ne determină să utilizăm constant stilourile

Pentru cei mai mulți dintre noi, experiența alături de un instrument de scris a început încă de pe băncile școlii, unde nicio zi nu se finaliza fără ca mâinile noastre să nu fie pătate de cerneală, iar scrisul pe hârtie să devină cu ușurință un adevărat haos.

Fiind mereu conectați cu acest univers, al instrumentelor de scris, întâlnim persoane care aleg mereu să se întoarcă la acest tradițional meșteșug, chiar dacă era digitală este mereu la îndemâna noastră, tot ce este scris pe hârtie, rămâne veșnic.

În cele ce urmează ne vom focusa pe esențialele motive care ne determină mereu să optăm pentru un instrument de scris clasic, atunci când dorim ca gândurile noastre să prindă mai multă claritate, decât ar putea prinde prin intermediu tastaturii.

Însă, chiar dacă și aceste rânduri tot prin intermediul tastaturii au luat naștere, ideile de bază mereu își găsesc rădăcina pe o coală de hârtie. De ce? Pentru că doar acolo inspirația își propagă adevărata sa natură.

 

  1. Declarația unui stil de viață deosebit

 

Având în vedere că stilourile nu mai sunt considerate instrumente standard de scris pentru uzul de zi cu zi, acesta a fost ridicat la statutul de accesoriu. Cum e-mailul și textul s-au transformat într-un principal canal de comunicare, un stilou este o declarație sinceră pe care doriți să o accesați într-o manieră autentică. într-o formă considerată a fi clasică dar de efect.

Dacă privim prin prisma locului de muncă, utilizarea unui instrument de scris este un semn pentru colegi, care denotă seriozitate, devenind punctul dumneavoastră forte în ceea ce privește munca prestată. Președinții sau diversele personalități cu renume nu semnează un tratat important cu un pix de duzină, ei folosesc un stilou, cu siguranță.

 

  1. O alegere efectuată de dragul „vremurilor demult apuse”

 

Se numesc vremuri bune dintr-un motiv, ritmul de viață a fost mai lent și stresul lumii digitale era, practic, inexistent. A-ți face puțin timp pentru a scrie o pagină într-o agendă folosind un stilou este un proces relaxant și extrem de hrănitor pentru minte și suflet. De asemenea, odată ce mâna intră în contact cu stiloul, se activează o adevărată senzație care poate fi descrisă de un simț istoric, în special când umpleți un convertor dintr-o sticlă de cerneală sau semnați numele cu stiloul.

 

  1. Versatilitate

 

Câte stilouri sau pixuri achiziționate de la supermarket nu ați aruncat după doar cateva săptămâni sau luni de utilizare? Pentru mulți indivizi, un pix este doar un instrument de unică folosință care servește unicului său scop pentru care a fost încredințat, la un nivel mediocru, simplist, fără nicio esență.  

Într-o altă ordine de idei, un stilou lucrat manual poate duce o viață destul de îndelungată, mulțumită manierei în care este făurit. Viața acestui instrument poate dura zeci de ani dacă este îngrijit corespunzător, devenind un accesoriu veritabil odată cu trecerea timpului.

 

  1. O experiență deosebită

 

Experiența de a scrie prin intermediul unui stilou aduce în lumină întregul ansamblu al micii construcții, de la corpul fin și dimensionat corect, până la forma peniței și strălucirea acesteia. Presiune cu care se aștern cuvintele pe hârtie, denotă eleganța și atenția cu care au fost create toate detaliile.

De asemenea, de aici putem descoase și frumusețea și unicitatea actului, de unde derivă stilul de scriere prin dimensiunea peniței. Puteți obține un stil de scriere mai unic prin adaptarea peniței, dar și prin maniera de manipulare a corpului, și, bineînțeles a unghiului stiloului.

Printre principalele caracteristici prin care se definesc instrumentele de scris regăsim: stilourile sunt versatile ca preț și stil, făcându-le o alegere cu adevărat personală a unei moșteniri de familie, spre exemplu.

Stilourile sunt cadouri care cuprind valori simbolice aparte, reușind să capete forma ideală a unui dar special care-și va păstra valoarea odată cu trecerea timpului.

 

  1. Funcționalitate și valoare sentimentală

 

Spre deosebire de unele moșteniri care sunt păstrate într-un sertar și uitate, stilourile devin o moștenire care poate fi folosită ocazional sau zilnic, evocând amintiri ale generațiilor trecute. În timp ce unii oameni preferă să păstreze un stilou prețios într-o cutie specială, alții constată că stilourile care îndeplinesc rolul de moștenire, produc o adevărată conexiune cu persoana care a transmis. Aceasta este o fațetă unică a instrumentelor de scris transmise drept amintire.

De asemenea, instrumentele de scris devin cadouri de nuntă fantastice. Prezentând un stilou drept cadou de nuntă, spre exemplu, cuplul proaspăt căsătorit poate crea noi amintiri împreună și atribui o semnificație simbolică stiloului folosindu-l pentru a semna registrul. Acest fapt va însemna enorm pentru viitorii copii ai mirilor.

 

  1. Rezistență în timp

 

Cadourile precum: bibelouri sau orice alte obiecte din sticlă sunt predispuse la spargere sau deteriorare majoră, un stilou nu va da greș prin rezistența sa în timp, făcându-l un adevărat obiect de colecție. Evitarea materialelor slabe este o modalitate eficientă de a vă asigura că stilourile durează ani și ani.

 

  1. Atemporalitate

 

Stilourile făurite cu grijă denotă o frumusețe aparte și, putem fi siguri de faptul că, indiferent de timp și spațiu, acestea nu se demodează. Un stilou clasic poate fi transmis din generație în generație, ani de zile la rând fără a-și pierde valoarea sau atractivitatea, astfel încât, siguranța că stiloul va rămâne în familie nu se pierde niciodată.

Ca fiecare obiect însuflețit de valoarea personală, odată achiziționat, personalizat, necesită îngrijire corespunzătoare pentru a păstra aspectul estetic impecabil. Din fericire, pentru acele piese care necesită schimbare, refinisare, compania Poenari mereu are grijă de nevoile și dorințele clienților, oferind sprijin în acest sens.

Așadar, pentru persoanele care întâmpină dificultăți, toate defectele sau problemele ce pot apărea la instrumente pot fi rezolvate, însă, doar ce trebuie de făcut este să contactați telefonic, sau prin email membrii echipei.

Odată intrați în posesia instrumentului de scris favorit, automat vom acorda mai multă atenție atât întregului proces, cât și elementului în sine, manierei de depozitare, păstrare și utilizare.

Pentru orice probleme întâmpinați echipa Poenari vă așteaptă mereu opiniile sau nelămuririle la adresele de contact menționate în cadrul acestui site.

Așadar, în cele din urmă, chiar dacă tehnologia are menirea să ne ajute și ușureze viața și acțiunile, uneori nu ne dorim decât să ne bucurăm de activități simple.

Lăsați un comentariu